Åk på e-sportläger – få Overwatch!

Anmälan är just nu öppen till spelhobbyförbundets Sveroks nästa e-sportläger och nu står det klart att varje deltagare får ett exemplar av spelet Overwatch. Lägret bjuder in 42 ungdomar till småländska Vrigstad 11–14 juni och fokuserar på mångfald och inkludering.

I juni kommer 42 ungdomar mellan 14 och 20 år kunna få den bästa tänkbara starten i Overwatch. Tre veckor efter det hypade spelet släpps håller spelhobbyförbundet Sverok träningsläger i Overwatch. För bara 200 kronor ingår förutom spelet, boende, resa, mat och coaching. På lägret kommer deltagarna även delta i workshops kring schysst kommunikation, normer, attityder och beteenden inom spelvärlden.

Vi vill att alla ska ha möjlighet att åka, oavsett ekonomisk situation eller förkunskaper. Det är också lite extra kul att kunna erbjuda spelet till alla deltagare!
– Jesper Englin, redaktör och utbildare på Sverok.

Sverok_esport_03

Anmälan är öppen fram till nästa tisdag. Det här blir det fjärde lägret som arrangeras av Sverok under e-sportprojektet Respect All, Compete. Det är samma projekt som i december 2015 även släppte “Svensk e-sports Code of Conduct” – en bok om hur spelare, arrangörer och föräldrar kan agera för att skapa en mer öppen och välkomnande e-sport.

Det är viktigt för oss att kunna gå in och stötta ett sådant här projekt som sammanfaller så väl med våra värderingar kring mångfald och inkludering. E-sporten behöver fler insatser för att kunna erbjuda en tryggare miljö för ungdomar online.
– Cecilia Hällstrand, vice ordförande på Sverok.

E-sportlägret kommer hållas i småländska Vrigstad och har plats för 42 stycken deltagare.

Lägret hålls 11–14/6 och är öppet för alla mellan 14 och 20 år. Anmälan stänger tisdagen 26/4.

Anmälan finns här.

Läs mer om lägret här.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.