Sämre siffror än förväntat för Battlefront II

Det har varit långt ifrån en framgångssaga för Star Wars Battlefront II. Kontroverser och dålig publicitet kombinerat med otroligt svag försäljning. Nu börjar bevisen för hur illa det faktiskt gått komma in.

Spelet hade höga förväntningar på sig. Med en föregångare som sålde 14 miljoner exemplar och blev älskad av både inbitna fans och nya spelare, så var det inte allt för långsökt att den andra installationen skulle prestera på samma nivå. Nu har vi dock börjat få in siffror på den fysiska försäljningen ifrån USA och England.

Långt ifrån mål

För att ha något att jämföra med så kan vi berätta att Call of Duty World War II sålt 4,4 miljoner exemplar sedan release hos amerikanarna. Visserligen släpptes spelet en vecka tidigare än EA’s monstersatsning. Star Wars Battlefront II å andra sidan har sålt mindre än 900,000 fysiska kopior i USA. Alltså inte ens jämförbart med sin stora konkurrent.  Den exakta mängden sålda spel är 882,000, en lång bit ifrån vad analytikern Michael Pachter sagt när det gällde målet på 1,720,000.

I England har man sett att försäljningen är nere med 60% gentemot första Battlefront. Och hos våra vänner i solens land Japan, kan EA bara stoltsera med 40,000 sålda kopior.

Om EA har turen på sin sida kanske beslutet om att ta bort lottboxar totalt och den nya filmen kan hjälpa siffrorna en aning. Men som det ser ut nu så har de en enorm uppförsbacke för att komma ikapp sin tidigare succé.

Digitala försäljningen saknas

United States Retail Tracker och NPD Group är de som tagit fram siffrorna över den fysiska försäljningen. Bör tilläggas att vi inte har koll på hur det ser ut med den digitala försäljningen än. Men skulle det vara så att spelet gjort magiska siffror digitalt så borde man ju kunna förvänta sig att EA skulle gått ut med den informationen. Både för konsumenternas skull och sina investerare.

Kan detta vara ett resultat av hela kontroversen med lootboxarna eller är spelet helt enkelt inte värt pengarna? Vad tycker ni om detta? Lämna en kommentar här nedanför.

Vad tycker du?

3 0

1 Kommentar

  1. Tycker det är synd att dom förstörde det med lootboxarna då jag gillade det första spelet riktigt mycket. Frågan är om det hjälper att dom avaktiverat loot systemet eller om det är försent.

    Köper det ev. När det blivit billigare för det är säkerligen ett hyfsat bra spel om man bortser själva loot systemet.

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.