Alwa’s Awakening – Nytt NES-inspirerat spel från Göteborg

Res till landet Alwa och besegra hotet som finns där och hjälp invånarna att vakna upp från deras mardröm.

Alwa’s Awakening är ett nytt kommande spel som utvecklas i Göteborg av ett gäng entusiaster. Spelet kommer se ut och spelas som ett riktigt NES-spel men kommer att släppas på moderna plattformar. Med samma begränsningar som Nintendo 8-Bit hade är ambitionen med spelet att återskapa de gamla äventyrsspelen både i känsla och stil.

Du spelar som Zoe och utrustad med magiska stavar hjälper du henne lösa olika pussel samt slåss med fiender i detta plattforms/äventyrsspel där magin är din största tillgång och styrka. Spelet är en hyllning till gamla spel som t.ex Battle of Olympus och Solstice men är även inspirerat av nya spel som t.ex. Trine och Battle Kid.

Alwa’s Awakening är ett familjevänligt spel för alla åldrar mer ett helt nytt soundtrack med chipmusik av Robert Kreese

Spelet befinner sig tidigt i utvecklingen så inget releasedatum eller bekräftade plattformar finns i dagsläget. På Retrospelsmässan som går av stapeln den 16:e maj 2015 i Göteborg kommer spelet visas upp för första gången någonsin.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.