Elden Pixels släpper Alwa’s Collection – och en NES-version av originalet

Alwa's Collection

Nyligen möttes vi av nyheterna att Alwa’s Awakening och uppföljaren Alwa’s Legacy kommer i fysisk utgåva, kallad Alwa’s Collection. Utgåvan kommer till PlayStation 4 och Nintendo Switch och kommer att kosta cirka 300 kronor. Samtidigt utannonserades också en begränsad digital/fysisk utgåva med spelen, soundtracks och lite extra innehåll levereras på en specialgjord USB-sticka.

Förutom dessa godheter så släpps Alwa’s Awakening, det första spelet, på Nintendo 8-bitars. Det är Retro-Bit som står för saluförandet, och utgåvan de fått samman är ett maffigt kärleksbrev till fysiska spel.

Det är alltså tre utgåvor som utannonserats: Alwa’s Collection (PS4/Switch), Alwa’s Awakening The 8-Bit DigiCal Edition (USB-ROM) samt Alwa’s Awakening: The 8-Bit Edition (NES). Den förstnämnda är exklusiv till Limited Run Games, medan de andra går att förboka på flera svenska återförsäljare (skrolla ner på länkad sida för lista).

Varvat älskar båda Alwas äventyr. Vi gav originalet en nia och det nyare spelet en (stark) sjua, och rekommenderar dem varmt vare sig du är en veteranspelare sedan NES eller en nyfiken gamer uppvuxen med mobilspel.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.