Årets Action 2012: Borderlands 2

Att utse ett spel i kategorin Action har varit en hård nöt att knäcka. Inte för att det saknats kandidater, tvärt om. Action är ett ganska brett begrepp i det här sammanhanget och innefattar dessutom alla shooters som släppts under året. När det dock kom till kritan så var valet ganska givet. Borderlands 2 visade sig vara förhandsfavoriten som höll. Med sin unika grafik och sin enorma spelvärld så har detta spel hållit sig fast i mitt Xbox 360 med ett järngrepp. Jag har byggt hundratals vapen och samlat på mig miljoner i pengar. För att inte tala om alla fiender som fått sätta livet till under min brutala framfart med den mystiska karaktären Zer0.

Visserligen så fick Borderlands 2 ett lägre betyg av oss än både Hitman: Absolution och Max Payne 3, men det har visat sig att livslängden i detta underbara spel har varit längre än hos alla konkurrenter. Gearbox Software har levererat årets mest kompletta actionspel med en co-op del som står i en klass helt för sig. Dessutom så har feta tillägg, som Mr. Torgue’s Campaign of Carnage, givit Bordelands 2 mängder av extra speltimmar för alla oss fans. Till på köpet så är fler DLC-paket på gång, så vi lär inte tröttna på Bordelands 2 ännu på ett bra tag.

Hedersomnämnande: Hitman Absolution Hitman: Absolution

Hitman var comebacken som lönnmördade sig rakt in i mitt gamerhjärta. Danskarna på IO Interactive har tagit väl hand om sin största succé genom tiderna och det märks att man lagt ner själ och hjärta i Agent 47:s återkomst. Hitman: Absolution har delat fansen i två läger och jag tillhör den sidan som älskar spelet. Aldrig förr har det varit så kul att smyga sig förbi anabolastinna dörrvakter och mörda sitt mål utan att bli upptäckt. De många alternativa sätten att klara en bana gör det dessutom riktigt roligt att spela om uppdragen flera gånger. Allt för att inte missa några hemligheter.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.