Årets FPS 2018: Battlefield V

Uppståndelsen över Battlefield V har varit massiv. Bortsett från den oförståeliga kritiken kring de kvinnliga karaktärerna har spelet erövrat beröm efter beröm för sin annorlunda skildring av det stora kriget som vi aldrig tycks få nog av. Krig är ett helvete, vilket DICE förmedlade med stor bravur i ett äventyr där kulor och känslor flyter om vartannat i parti och minut. Den enda riktiga utmanaren om titeln i denna kategori är föga överraskande Black Ops 4, men DICE’s nystart av Battlefield-serien står faktiskt i en klass för sig.

Om den unika berättelseformen spelade i en division för sig så gjorde sannerligen spelupplevelsen också det. Spelarna fick en grafik att dö för med makalösa texturer i en färgpalett av Guds nåde. Bilduppdateringen flyter på som rinnande vatten och ljudet går sannerligen inte av för hackor. Massiva bombardemang varvades med intensiva röstkaskader där kampen att överleva alltid är prioritering nummer ett. Att ratta en tysk Tiger-tank kan vara höjden av tillfredsställelse när slagfältet skall domineras, speciellt i multiplayerläget som alltid bäst i klassen. ja, kanske rent av bäst i världen. 

Battlefield V är ett riktigt bra spel som erbjuder en sjudundrande actionfest och många, många timmars multiplayer-glädje. Även om DICE inte uppfinner FPS-hjulet på nytt så kan vi svenskar känna en stolthet över vad den svenska spelbranschen producerar.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Vad tycker du?

0 1

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.