Årets sportspel 2018: Mario Tennis Aces

Med Mario Tennis Aces bryter Nintendo en gammal formel för hur de lanserar sportspel under Mario-flagg. Här fick vi både ett singelspelarläge med element av RPG och ett flerspelarläge, komplett med en riktigt robust motor under huven. Aces fungerar som en naturlig uppföljare på Wii U-spelet borde, med bra en arsenal av tricks och kanoner. Det försöker dessutom att ge en lite småkul berättelse att dryga ut speltiden med. Detta läge föll som en droppboll enligt många (här på Varvat tyckte vi dock om det). Detta har Nintendo försökt ta igen med en generös dos innehåll efter lanseringen, både för den ensamma spelaren och för multiplayer.

Förutom ett riktigt kul system som är lätt att plocka upp och inte fullt lika lätt att bemästra så har Mario Tennis Aces alltså en hängivelse som de flesta andra sportspel saknar. Det såldes dessutom för en hundring eller två mindre än normen redan på släppdagen. Detta gör att Mario Tennis Aces redan idag är värt sina åberopade slantar – och det kommer fortfarande mer. Aces är väl värt att få kalla sig för årets sportspel 2018.

0 Delningar
En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.