Årets spel 2020: The Last of Us Part II

När vi nu summerar spelåret 2020 kan vi se tillbaks på ett minnesvärt år, på många sätt. Två nya konsoler har sett dagens ljus och de riktigt bra spelen har avlöst varandra. Men när allt kommer till kritan är det faktiskt inte jättesvårt att utse Årets spel 2020.

Naughty Dog hade en jädra massa förväntningar att leva upp till när de annonserade ut efterföljaren till stjärnkaramellen The Last of Us. Efter åratal av svett, slit och sena kvällar visade bolaget att man minsann gjorde skäl för sitt namn. The Last of Us: Part II var späckat med innehåll som brädade föregångaren med hästlängder. Storyn var extremt välskriven, karaktärerna likaså och designen utsökt från start till slut.

Känslorna och dramatiken ville aldrig ta slut när fiender och vänner ställdes mot varandra på löpande band. Det var med andra ord ingen tvekan vilken berättelse som studion ville förmedla, allt inramat i kusliga, apokalyptiska toner.

Trots hård konkurrens var det faktiskt inte svårt att välja kandidaten till Årets Spel 2020. The Last of Us: Part II är en milstolpe i spelhistorien och kommer bli mycket svår att överträffa. Om inte Naughty Dog satsar på en tredje installation i samma anda vill säga.

Grattis säger vi på Varvat.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Vad tycker du?

3 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.