Ny trailer för The Last of Us: Part II

Den första trailern som visades upp kom från Naughty Dog. Yep – vi får en ny, väldigt informativ trailer av The Last of Us: Part II.

Vi startar i en upplyst lada där folk dansar och festar. Vi ser en ung kvinna som ser väldigt bekant ut, vid ett av borden och tittar på festligheterna. En kille vid namn Jessie glider upp och börjar prata med henne och det märks att de känner varandra. En annan kvinna, Dina (Jessies ex), kommer fram till dem med ett “Ellie! Hej!” och tar med sig henne ut på dansgolvet. De börjar dansa tryckare och deras småprat leder till kyssar.

Vi klipper snabbt vidare till Ellie i en skog där hon precis har haft ihjäl en person. Vi har skickats in i gameplay och vi får följa Ellie då hon smyger sig fram bland fiender, där hon både plockar ut dem på ett mer tyst manér, går till direkt attack och gömmer sig från dem. Vi får se menysystemet och hur smygmekaniken fungerar. Fienden kan upptäcka dig “av en slump” och hur du måste anpassa dig till din situation.

Snabba, smidiga animationer då hon plockar upp en flaska och direkt kastar den i ansiktet på en fiende framför henne ger en känsla av ett mer actionbetonat upplägg. Åtminstone ett högre tempo som kräver lite mer färdighet. För att vara ett väldigt storybaserat och välregisserat spel fick vi inte se jättemycket av just handlingen, men vi får en väldigt informativ insyn i spelets gameplay.

Allting avrundas med att kyssen avslutas mellan Ellie och hennes (potentiella?) flickvän.

Med alldeles för många normer i spelvärlden är det otroligt skönt att se det här. Inte någonstans målas det upp som att Ellies och Dinas relation är konstlad eller på något sätt intvingad. Och det är baserat på en trailer! För er som spelat första delen i serien vet var Ellies sexualitet har legat och att se detta följas upp med en lagom dos drama känns bara så rätt. De bryter en norm som idag har gått från “normalt” till konstlag och detta känns så naturligt det bara kan. Som att karaktärerna verkligen får liv. Naughty Dog är fenomenala på att berätta historier på ett filmiskt sätt och jag tror att det här kan bli hur bra som helst.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.