Arma 3-skaparna ryter ifrån mot fake news

Bohemia Interactive skriver i ett pressmeddelande att de uppmärksammat flera klipp på sociala meder från spelet Arma 3 som påstås vara hämtade från verkliga konflikter, främst kriget i Ukraina. Dessa klipp har inte sällan blivit virala på sociala medier och till och med varit en del av nyhetsmedias och regeringars rapportering om kriget. Med anledning av detta vill studion göra tittare uppmärksamma på vad som kännetecknar falska krigsscener hämtade från Arma 3.

Klipp hämtade från Arma 3 har ofta redigerats för att göra dem svåra att skilja från verkliga rörliga bilder. Det som ofta utmärker de fejkade klippen är väldigt låg upplösning, skakig bild, avsaknad av ljud samt att de är filmade i dålig belysning. Flera felaktiga, militära element kan också identifieras, exempelvis fel uniformer och fordon som inte är en del av konflikten. I vissa filmer kan även detaljer från spelet, så som vapenmenyer med mera vara synliga. I klippet ovan visas ett exempel på hur ett klipp från Arma 3 har anpassats för att skapa fake news på sociala medier.

Samtidigt skriver Bohemia Interactive att även om de är smickrade av att deras spel används i den här typen av material så är de inte nöjda med att Arma 3 används i politiska syften. De uppmanar alla tittare som identifierar falska klipp att använda dem till de aktuella plattformarna.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.