Armikrog är den spirituella uppföljaren till The Neverhood

Det pirrade till lite i kroppen när jag fick höra att Douglas TenNapel, skaparen bakom äventyrsklassikern The Neverhood Chronicles och mer populära Earthworm Jim, gick ut med att han kommer göra ett nytt spel i lera. Nu har det gått en tid och utvecklingen bakom spelet har gått framåt. Bland annat har spelets titel avslöjats: Armikrog.

Det är ännu över två dygn innan spelets Kickstarter-kampanj är förverkad och det saknas fortfarande närmare $180.000 innan det nåt upp till sitt mål. Men redan nu har utvecklingsteamet planer på att släppa Armikrog till Wii U, utöver PC som är huvudplattformen. Armikrog kommer, precis som The Neverhood, vara ett peka-och-klicka äventyrsspel helt konstruerat i lera.

Spelet kommer handla om astronauten Tommynaut och hans hund Beak-Beak som kraschar på en mystisk planet, mitt i en skog vid namn Armikrog. Därefter blir det spelarens uppgift att hjälpa Tommynaut genom allehanda äventyr, mystiska miljöer och utmanande pussel. Kanske värt att slänga in en slant på Kickstarter?

[youtube id=”AKeZVUedSl0″ width=”600″ height=”350″]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.