Återvänd till Vvardenfell i The Elder Scroll Online: Morrowind

Bethesdas onlinerollspel utökas med en enorm landmassa, en ny karaktärsklass och spännande story. Både tillkomna och existerande spelare har ett Elder Scrolls-äventyr som väntar i sommar.

Den andra maj 2002 släpptes The Elder Scrolls III: Morrowind som genast blev en kritikerrosad klassiker trots Bethesdas sedvanliga buggar. Även om nya höjder nåddes 2011 med megasuccén The Elder Scrolls V: Skyrim fortsätter Morrowind att vara det spel fans pratar varmast om. Bethesda vet såklart om det. Lägligt är det då att deras relativt framgångsrika onlinerollspel The Elder Scrolls Online välsignas med riket Vvardenfell som utgjorde Morrowinds skådeplats.

Utvecklaren Zenimax Online berättade i gårdagens stream hur de tog topografin från Morrowind och överförde det till ESO för att göra miljöerna så lika föregångaren som möjligt. I och med att The Elder Scroll Online utspelar sig drygt 700 år innan händelserna i Morrowind medför det såklart olikheter i strukturer och bosättningar som rests under decennierna. Seyda Neen, den pittoreska hamnen där äventyret i Morrowind började kommer finnas i ESO – en garanterad nostalgitripp för fans.

The Elder Scrolls Online: Morrowind släpps den 6 juni till samtliga av spelets format.

En ny klass introduceras, the Warden som med nya egenskaper och talanger kommer röra om den existerande metan. Med naturbaserade besvärjelser och en krigarbjörn vid sin sida blir the Warden ett intressant tillägg i den idag ganska stela kvartetten Dragonknight, Sorcerer, Nightblade och Templar.

Precis som undertiteln avslöjar öppnas regionen Morrowind upp och kontinenten Vvardenfell, en dunmerisk ö känd för vulkanen Red Mountain där en viss gudalik varelse måhända sover. Stora områden av ö består av asktäckta slätter och karga bergskedjor. Ett fientligt land där stammen Ashlanders strövar. Vvardenfells södra regioner har grönskande svampskogar och träsk. I en stor lagun på öns södra halva har halvguden Vivec rest en stad i sin ära, men när spelarna besöker den i ESO har den inte ännu hunnit växa sig stor.

Det är också Vivec som kallar på hjälp från ärorika hjältar i Tamriel. Med assistans från lönnmördargillet Morag Tong och Naryu värvas spelarna till guden för att lösa en politisk intrig och meteor som hotar att omintetgöra Vivec och Vvardenfell. I klassisk Elder Scrolls-manér kan fans förvänta sig ett äventyr av episka proportioner.

Ett nytt pvp-läge introduceras också; Battlegrounds, där tre grupper om fyra möts för att i kaosartad strid besegra varandra. Äran går till dem som når högst på rankinglistan. Inledningsvis kommer expansionen med tre arenor, varav en är situerad i det lavadrypande Red Mountain. Självklart kommer Morrowind paketerad med massa ny loot, sidouppdrag och craftingrecept.

För närvarande i ESO har Red Mountain nyligen lidit av ett vulkanutbrott. Undra om det kommer ha någon anknytning till berättelsen.

The Elder Scrolls Online: Morrowind kommer i flera utgåvor och är anpassade till de flesta spelare. Med både digitala uppgraderingar och fysiska samlarutgåvor kan du köpa tillträde till Vvardenfell på många sätt.

Standard Edition (€59.99): Inkluderar The Elder Scrolls Online: Morrowind samt The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited.

Upgrade Edition (€39.99): Existerande spelare kan uppgradera deras nuvarande utgåva för att låsa upp innehållet i The Elder Scrolls Online: Morrowind.

Digital Collector’s Edition (€79.99): En särskild samling föremål att använda i spelet kommer med denna utgåva. Föremålen är följande:

o Collector’s Edition Grey Bear – En exklusiv grå krigsbjörn att ha med dig när du spelar som Warden.
o Armored War Horse – Galoppera på denna bepansrade springare. Rustningsstilen är Dwarven.
o Dwarven Spider Pet – En personlig liten mekanisk spindel.
o Morag Tong Converter – Med den här blir det möjligt att konvertera stilen på din utrustning för att matcha det nya Morag Tong-trenden.
o Character Emotes – Visa vem som är boss med dessa seger-emotes.
o Inkluderar förbeställningsföremålen i Discovery Pack (se nedanför).
o Inkluderar The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited.

Digital Collector’s Upgrade (€69.99): Spelare kan även uppgradera sitt existerande konto med alla skatter från Digital Collectors Edition (bortsett från grundspelet det vill säga).

Collector’s Edition (€99.99): Den ultimata utgåvan för fans med besparingar. Utgåvan innehåller de digitala föremålen i Digital Collector’s Edition, samt de här fysiska samlarföremålen:

o Dwarven Colossus Statue – En tolv tum hög replika av den mekanisk väktaren som gjorde sin explosiva premiär i annonseringstrailern. Kommer garanterat uppgradera sin spelsamling.
o Naryus Journal – En stor bok med färgade sidor som berättar lite om Morag Tong och Naryus uppdrag över Tamriel.
o Map of Morrowind – Planera dina resor med denna karta i tyg.
o Exklusivt spelfodral – Ett fodral i metall med symboler av Vivec och tribunalen.
o Inkluderar förbeställningsföremålen i Discovery Pack (se nedanför).
o Inkluderar The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited.

Förbeställningsföremålen i Discovery Pack blir tillgängliga för alla som förhandsbeställer eller förköper någon av utgåvorna för The Elder Scrolls Online: Morrowind. Det här är innehållet:

o Exklusiv Warden Costume – Klä dig som hjälten i annonseringstrailern med denna förklädnad.
o Dwarven War Dog Pet – En bepansrad krigshund. Så söt!
o Treasure Maps –  Denna samling kartor hjälper dig hitta värdefulla skatter under dina äventyr i Vvardenfell.
o Dwarven Crown Crate – En Crown Crate i temat Dwarven, med chans till unika föremål i temat.
o Experience Scrolls – Tjäna 50% mer exp i två timmar med dessa pergament.

The Elder Scrolls Online: Morrowind släpps den 6 juni till spelets samtliga format, PC, Mac, Playstation 4 och Xbox One.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.