3 anledningar till varför jag ser fram emot releasen av The Elder Scrolls Online: Greymoor imorgon

Imorgon får kommer nästa stora del i The Elder Scrolls Online. Av alla saker Greymoor tillför är det tre saker jag ser fram emot med onlinerollspelet. Ny loot är inte ett av dem.

Den 26 maj öppnar Zenimax portarna till västra Skyrim i onlinerollspelet The Elder Scrolls Online för att sparka igång det fjärde stora tillskottet Greymoor. En stor ny karta väntar med äventyr att rida genom och grottor att utforska, samt skatter att hamstra och finjustera dina hjältar med. Du kan läsa allt om det kommande äventyret i min förhandstitt, ikväll handlar det om de tre saker jag ser mest fram emot i Greymoor.

Blodsugare i nytt skinn

Det har alltid kryllat av vampyrer i ESO. Monsterrasen har länge varit en vital del av många spelares arsenal, mycket tack vare dess passiva egenskaper. Greymoor gör dock vampyren till huvudperson i äventyret, med omarbetade egenskaper och en frän ny ultimate-förvandling finns det helt plötsligt många anledningar att komma i kontakt med din inre Edward.

På grund av de bleka blodsugarna överbefolkat det uppkopplade Tamriel har jag aktivt undvikit att skaffa huggtänder. Greymoor och dess gotiska berättelse har dock gett mig blodad tand så att säga och därför kommer jag låta en av mina karaktärer bli adopterad av Lamae Bal.

Vampyrer i Greymoor.
Midnattssnack.

Lyris har rätt strängar på lyran

Karaktärerna är för mig en av de många höjdpunkterna i The Elder Scrolls Online och min BFF har nog alltid varit Lyris Titanborn – enda sedan det fruktansvärt tråkiga Wailing Prison. I Greymoor får hon åter igen lite tid i rampljuset som den centrala NPC:n för huvudberättelsen. Hon och jag ska ha så kul ihop! Dricka mjöd, krossa skallar och lägga armarna i kors.

Efter flera månade med den där aristokraten Abnur Tharn (som för visso också vinner stilpoäng för sin översittarattityd) ska det bli skönt med en lite mer jordnära och barsk karaktär. Jag ser fram emot att tömma alla Lyris dialoger och skratta åt hennes förolämpningar.

Lyris Titanborn i Greymoor.
Lyris Titanborn, Zenimax Online, Bethesda.

Riktiga skattjakter

Ett av de mest underhållande sidoaktiviteterna jag kan spendera tid med är att försöka tolka skattkartor i The Elder Scrolls Online. Geografisk kännedom och ihärdighet var nödvändigt om jag skulle hitta skatterna utan googles hjälp. Innehållet var sällan något användbart. Men jag tog stolthet i att hitta dem.

Greymoor utökar de statiska skattkartorna med en helt ny aktivitet, komplett med ett eget skill-träd och mini-lekar. Antiquities gör ett helt spel av sökandet efter reliker och allehanda skatter. Allt börjar med en ledtråd, som du sedan ska dechiffrera för att veta var utgrävningen ska ske. Därefter gräver du fram fyndet i ett pusselspel likt MS röj. Antiquities verkar över hela Tamriel och är något som spelare av alla slag kan finna nytta i – särskilt de som är ute efter mytiska föremål.

Åh ja, ESO får mytiska föremål!

Utgrävning i Greymoor.

The Elder Scrolls Online: Greymoor släpps imorgon 26 maj på PC och Mac, samt den 9 juni på Playstation 4 och Xbox One.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.