Battlefield 4 och Frostbite 3. DICE Levererar!

Battlefield 4 moderniserar Battlefield-serien genom att inkorporera flera flerspelar-element i enspelarkampanjen. I enspelardelen kommer spelarna att kunna uppleva enorma miljöer, total förstörelse, en arsenal av fordon samt möjligheten att styra övriga truppmedlemmar. Genom att överföra den sociala sidan av flerspelarspel kommer nu även enspelarläget att följa spelarnas framsteg och tillföra ett element av persistens och vänskapligt tävlande.

Spelet visades igår för första gången och den 17 minuter långa gameplay-videon finns att se på Battlefield.com. Videon inleds med att spelaren (i rollen som Recker) öppnar sina ögon bara för att upptäcka att han befinner sig fångad i en bil som snabbt sjunker mot havets botten tillsammans med tre teammedlemmar. Att skjuta sönder vindrutan är deras enda väg ut. Paniken och rädslan trängs undan när Recker tar ett svårt beslut – att skjuta sönder rutan, rädda underrättelsematerialet, men samtidigt riskera att inte alla överlever. Denna känslostarka video innehåller karaktärer som saknar motsvarighet inom den interaktiva underhållningen. Spelarna kommer att lära sig att samarbeta i både en-, och flerspelarläget genom möjligheten att ge trupporder och jämföra spelframgångar i båda spellägena. Battlefield 4 erbjuder både äventyr och tävlande i en rad vackra miljöer med fantastisk grafik- och ljuddesign. Allt detta blir verklighet med hjälp av Frostbite 3 – en ny standard för interaktiv underhållning under 2013.

“Vi är så tacksamma och stolta över att Battlefield 4 får göra debut på den globala scenen med simultana events i San Francisco och Stockholm. Att spelet är så pass polerat i detta tidiga stadium av utvecklingen är en fantastisk prestation av DICE-teamet och det ger en bild av deras passion och vilja att driva spelserien framåt. Gårdagens demonstration var bara början och vi har så oerhört mycket mer att erbjuda.Det är så spännande att uppleva människors reaktioner när de ser spelet för första gången. Det får dig att inse att vi står i början av en helt ny era av gaming. Som konstnärer och hantverkare är vi fokuserade på att skapa en dynamisk öppen design som för samman människor med fantastiska, överraskande och spontana ögonblick som de kommer att tala om i dagar. Det är det som är det fina med Battlefield”.

Patrick Söderlund, Executive Vice President, EA Games Label.

Jag ser verkligen fram emot den här hösten!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

TV- och datorspel har varit en passion för mig i hela mitt liv. Jag började spela redan vid två års ålder på farsans NES och har sen dess byggt upp ett stort intresse för det. Att skriva har jag tyckt om att göra under en lång tid men det ska alltid vara på mina villkor så nu när jag kan förena det med spelandet är det underbart!

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.