Blizzcon 2019: Vad vi kan vänta oss av Diablo IV

De kan äntligen prata om Diablo IV.
Fans har varit frustrerade under det senaste året, en del modfällda, efter förra årets Diablo Immortal. Nu är det äntligen dags för nästa del i serien.

Vad vi kan vänta oss

Diablo IV tar plats årtionden efter Reaper of Souls. Malthaels planer gick i stöpet, men människorna och himlen har drabbats svårt av detta. Människorna har lämnats att försvara sig själva och inga böner når fram. Lilith, människornas moder, hörde till de som gjorde uppror mot både himmel och helvete och deras konflikt. Hon gav upp sin demoniska hälft och skapade sanctuary.

Diablo IV är, precis som sina föregångare, ett isometrisk spel. Med en öppen värld får vi ta del av fem regioner, alla med dag- och nattcykler. Det kommer finnas hundratals dungeons och lika många olika artefakter att uppgradera sin karaktär med.

Diablo IV har tre grundstenar det bygger på – mörker, världen och ursprunget.

Mörkret är en aspekt som genomsyrar både grafik, story och atmosfär. Det är blodigare, brutalare och påminner mer om den kusliga, krypande känsla vi såg i Diablo. Det första spelet är en stark inspirationskälla för Diablo IV. Alla spel i serien har ett särskilt mörker och den senaste delen har plockat den känslan från sina föregångare. Världen är ett medeltida RPG, men istället för att inspireras av så mycket av fantasy är det det ockulta som har fått färga känslan i spelet.

De olika klasserna

När du får välja klass i början sker det runt en lägereld. Detta är direkt inspiration från Diablo II och estetiken i valmenyn är väldigt enkel. Ingen text, inga prompter – bara karaktärerna. Spelet erbjuder fem klasser vid release:

  • Barbarian – Den köttiga klassen är den klassiska barbarian. De har fyra vapenslots som ger en bredare, mer flexibel arsenal än tidigare.
  • Druid – Druiden var inte del av originaluppsättningen till Diablo IV. En av sakerna de ville inkludera var stormmagi och jordmagi. Companions som t.ex. vargar och korpar finns där också. Shape shifting kommer kunna användas på ett sömlöst sätt. Om druiden använder en vargattack förvandlas hen till en varg, för att sedan shapeshifta till t.ex. en werebear och fortsätta kombon i en annan form.
  • Sorceress – Hen är specialiserad på elementmagi och kan använda det genom att kasta eld, förvandla sig till ett elektriskt klot, med mera. Hon har kontroll över slagfältet med sina attacker som erbjuder en hel del crowd control.

De sista två klasserna visades inte upp då spelet fortfarande befinner sig i ett väldigt tidigt stadie.

Striderna kommer bli mer sömlösa då skills kommer hoppa mellan de olika förmågorna och vapnen. Barbaren kommer använda det vapen som respektive skill kräver, druiden kan shapeshifta baserat på sina skills och sorceress kan använda all magi till sitt förfogande i exploderande kombos.

Designa din karaktär

Karaktärerna kan såklart utsmyckas med olika förmågor, vapen och utrustning. Din bild av en särskild build är inte nödvändigtvis samma som någon annan anser vara det bästa. Mångfalden samarbetar med effektiviteten och du kan skräddarsy din karaktär mer här än tidigare.

I Diablo IV kommer spelare även få tillgång till mounts. Det kommer även gå att skräddarsy dessa efter behag. Både rustningar och skins. För att göra det smidigare har de kastat in dismount abilities som låter spelare attackera(!) när de hoppar av. Det kan komma med en ground slam, en explosion i is eller ett moln av mordiska korpar. Det kommer finnas flera olika sätt att dismounta på, så det går att skräddarsy det efter sin karaktär och dennes förmågor.

En annan ny sak i Diablo IV är själva världen och hur du tar dig fram i den. Spelare erbjuds en mer öppen värld. I tidigare spel har vi rört oss mer linjärt, med olika kapitel och nivåer. I Diablo IV hör de olika regionerna samman på ett mer sömlöst sätt och låter spelare utforska på ett mer naturligt sätt.

I varje region kommer det finnas hubbar där spelare kan mötas upp. Här kan spelare hitta grupper att spela med andra, särskilt då vissa quests kräver en grupp för att klaras av. Självklart kommer dessa uppdrag erbjuda smaskigare loot. För den mer blodtörstiga finns det även PvP som kan anordnas i de olika hubbarna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.