Borderlands: Hela historien, del 3/7

Borderlands: The Pre-Sequel

Jack var en helt vanlig anställd hos Hyperion. Tidigare gift, men hans fru gick bort av okända skäl. Det enda han hade kvar av henne var deras dotter Angel. Hon var en speciell dotter. Hon var nämligen en siren. Trots att Jack bara var en siffra inom företaget, en ingenjör bland tusen, var han en väldigt smart och intelligent person. Under sin tid som obetydlig anställd spenderade han sin tid att spionera på Pandora med hjälp av sin dotter och hennes krafter. Det var Jack som sa åt henne vad hon skulle säga när Roland, Lilith, Brick och Mordecai först kom till Pandora. Han ville förmodligen se om de kunde komma in i valvet och ta del av dess innehåll på avstånd. Få det bekräftat att detta var värt att göra.

Valven var med andra ord väldigt intressanta för Jack. Han var dock inte kapabel att hitta dem på egen hand. Han var tvungen att få hjälp. Han använde Angel för att kontakta olika kompetenta personer för just detta. Bland dessa hittade han prisjägarna Wilhelm, Nisha Athena och Aurelia. Han programmerade även om en Claptrap till en Fragtrap för att passa uppdraget. Den sista personen att följa med var Timothy Lawrence.

Timothy var, precis som Jack, ytterligare ett kugghjul i maskineriet. Timothy var dock inte lika framåt som Jack. Hans försiktiga natur gjorde honom lätt att manipulera. Han fick genomgå operationer för att se ut som Jack och agera dubbelgångare åt honom. Timothy erbjöds en stor summa pengar för detta, vilket var hans svaga punkt. Hanvisste inte vad detta innebar när han tackade ja till det.

För att nå sitt mål anlitade Jack sex legosoldater (varan en är en Fragtrap och en annan helt ovetande om situationen).

Jacks plan var att använda Destroyer som ett vapen. Eftersom Destroyer var död lade han beslag på monstrets öga och installerade det i Helios. Detta gav honom ett förödande vapen som han döpte till Eye of Helios. Tanken var att utplåna alla banditer på Pandora och skapa en mer fridfull och civiliserad värld. Strax innan Jack skulle sätta sin plan i verket blev Helios attackerat av vad som verkar vara Dahl. Det var egentligen Zarpedon och hennes Lost Legion.

Hennes attack på Hyperion var i syfte att förstöra Elpis med Eye of Helios. Detta för att förhindra den framtid hon sett i valvet. Under Lost Legions räd förstörde de alla fast travel-stationer för att se till att ingen kunde ta sig till valvet på Elpis. Jack och hans gäng lyckades dock använda rymdstationens moon shot för att ta sig ned fysiskt till planeten. Då kanonen behövde kontrolleras manuellt stannade Jack kvar för att kunna skicka iväg de andra.

Väl på Elpis träffade de Janey Springs. När de kom till Concordia träffade de Roland och Lilith som var på semester. De träffade även Moxxi som hjälpte dem att stänga av störningssignalerna som hindrade fast travel-systemet. Jack kunde nu fly från Helios. Jack kände att Hyperion var alldeles för svagsint och ville förändra det. Han ville bygga en robotarmé med hjälp av Felicity, en AI som tidigare var aktiv på en av Dahls gamla krigsskepp Drakensburg. Tillsammans med Gladstone, en ingenjör från Hyperion, tog de sig till en gammal Dahlfabrik där de byggde en constructor. Med denna kunde de digistructa ett oändligt antal robotar. Jack installerade Felicity i constructorn mot hennes vilja, vilket fick henne att vända sig mot Jack. Efter att Jacks legosoldater besegrade henne raderade han hennes personlighet och gjorde henne mer samarbetsvillig.

Det sista ögonblicket då Felicity fortfarande var sig själv.

När de väl kom tillbaka till Helios konfronterade de Zarpedon och besegrade henne. Hon försökte vädja till Jack och försökte förklara vad som väntade i framtiden. Jack brydde sig inte. Han dödade henne innan hon hann prata klart. Hans enda mål var artefakten som väntade i valvet. Under tiden hade ett fan av Jack, Professor Nakayama, börjat designa en AI som skulle kunna lura döden. Detta genom teknologi att överföra en personlighet till en dator.

Roland, Lilith och Moxxie började tvivla på Jacks omdöme, men fortsatte spela med. Till slut vände de sig mot honom och lurade honom till att kortsluta och därigenom förstöra Destroyers öga. Jacks vilja att skoningslöst mörda alla banditer och ta över Pandora blev bara ännu större. Efter att ha tagit sig in i valvet mötte Jacks legosoldater Sentinel, valvet väktare. De besegrade Sentinel och Jack tog del av den framtid som Zarpedon tidigare sett.

Han fick visioner om ett annat valv på Pandora som innehöll ett massförstörelsevapen – The Warrior. Innan han hann se allt teleporterade Lilith in och slog sönder artefakten, som bränner sönder Jacks ansikte. Efter attacken tappar Jack det lilla förstånd han har kvar. Han är nu fast bestämd att mörda allt liv på Pandora.

AAAAAAaah! Din jävla… Jag ska DÖDA henne! Jag ska döda ALLIHOP! Först ska ni hitta en doktor åt mig, sedan ska vi radera de där banditsvinen från Pandoras yta. Och sen…sen ska vi väcka Warrior. Det kommer bli så bra. Vi kommer bränna den jävla planeten. Folk kommer skrika…banditer kommer dö till höger och vänster, hahahah…jag kan knappt bärga mig! Hahahahahah!

Handsome Jack efter att Lilith krossat artefakten
Efter att Lilith attackerade Jack tappade han allt förstånd. Det enda som fanns för honom var blodig, våldsam hämnd.

Jack återvände till Helios, mördade sin chef Tassiter och tog över Hyperion. Efter detta tog han till sig namnet Handsome Jack.

Claptastic Voyage (DLC)

Kort efteråt samlade Jack sina legosoldater på nytt. Enligt uppgifter fanns det ett hemligt vapen kallat H-Source inbyggt i hans Claptrap. Men speciell teknologi skickades legosoldaterna in i hans Claptrap-enhet och försökte få tag på vapnet åt honom. Claptraps program var dock fullt av buggar och antivirusprogram som kämpade emot dem. De stötte även på Shadowtrap, ett program som ville lägga beslag på vapnet själv, och hämnas på mänskligheten. Legosoldaterna besegrade Shadowtrap och fick tag på vapnet, som de sedan gav till Jack. Med H-Source fick Jack tillgång till alla koder som behövdes.

Med hjälp av H-Source skrotade han alla Claptrap-enheter och dumpade av dem på Pandora, närmare bestämt Windshear Waste. Shadowtrap lyckades dock föra över sitt medvetande till en av Claptrap-enheterna. Han hittades senare av Sir Hammerlock som lagade honom. Shadowtrap (numera Claptrap) var den sista av sitt slag.

Innan Borderlands 2

Efter detta lämnade Athena Jack för gott, äcklad av hans skoningslösa mördande. Aurelia försvann också, i jakt på annat som lockade mer i galaxen. Wilhelm, Nisha och Timothy förblev lojala och stannade vid Jacks sida. Efter ett tag började Jack och Nisha dejta varandra. Jack tog över gruvstaden Lynchtown och gav den till Nisha i förlovningspresent. Jack började lägga alla sina tillgångar på att hitta Warrior. Han startade olika gruvdrifter och började gräva efter eridium. Denna mineral hade dock en viss sidoeffekt som kom att kallas slag.

Efter att valvet med Destroyer aktiverades började eridium sprida sig på Pandora. Handsome Jack tog tillfället i akt och grävde upp stora delar av planeten.

Detta var intressant för Jack, så de började experimentera på djur och människor för att se hur de påverkades av det. En av de som utsattes för dessa experiment var Krieg. Han lyckas fly, men drabbades av en personlighetsklyvning. En del av honom var ett psycho som ville mörda allt och alla, den andra sidan förblev en god människa med känsla för rättvisa.

En annan person som drabbades av Hyperions experiment var Tiny Tina. Tillsammans med sina föräldrar såldes ut av Flesh-Stick, ett psycho som sysslade med trafficking. Hon lyckades dock fly med hjälp av en granat som hennes pappa gett henne. Han kallade den för en röd sten, då Tina var för liten för att veta vad det var. ”Kasta den röda stenen hitåt och spring!” hade han sagt åt henne. Det var det sista hon såg av sina föräldrar. Efter en viss tid träffade hon Roland, som hon blev god vän med. Under deras tid tillsammans räddade de varandras liv vid flera tillfällen och deras relation blev väldigt stark.

Hyperion tog kontroll över Pandora och var fast besluten att utplåna motståndet hos Crimson Raiders. Roland och de andra lyckades stå emot Hyperion, men när de blev förrådda av Shep Sanders föll allt i bitar. Roland och de andra träffade Shep för första gången under deras jakt på valvet och trodde att han var en vän. Efter att Shep berättat för Hyperion var de befann sig skickade de Wilhelm, som då var mer robot än människa, för att utplåna deras hem i New Haven. De lyckades nätt och jämnt fly med liven i behåll. Brick kidnappades dock och torterades av Nisha.

Nisha kallades för ”The Lawbringer”, men definitionen bytte betydelse på vägen.

Låt mig berätta något om Brick. Vi kidnappade honom vid New Haven. Han sålde inte ut sina vänner, men hans hund, det var en sån där brun liten sak…när jag la mina händer runt halsen på den tappade Brick det totalt. Du kunde knappt höra benen knäckas genom Bricks hulkande och gråtande. Som en bäbis. Det var rätt genant.

Nisha

Brick lyckades till slut fly från Nisha. Han letade upp Shep och mördade honom brutalt genom att pressa in tummarna i ögonen på honom och krossa hans skalle. Roland var inte helt okej med det. Efter att ha förlorat sin andra älskade hund och se sitt hem i spillror fick Brick nog. Han lämnade sina vänner och försvann ut i vildmarken på Pandora.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.