Brädspel möter datorspel i Small World of Warcraft

Det här brädet är inte stort nog för oss båda.

Blizzard Entertainment och brädspelsutgivaren Days of Wander har slagit sina kloka huvuden samman och ger oss Small World of Warcraft. Small World är ett populärt brädspel med flera utgåvor och expansioner. Flera av dessa är fristående från varandra (även om användarna själva kan modifiera regler för komplicerade cross-overs) och Small Word of Warcraft blir även detta ett självstående instick.

I Small World of Warcraft är målet som vanligt att samla på sig vinstmynt. Det gör du genom att äga så stor del av brädet så länge som möjligt. Du tar över regioner med ett av 16 olika folkslag, vart och ett med olika specialförmågor; en unik för varje folkslag och en som ges av slumpen. Förutom det finns ett antal regler att hålla koll på och så klart det viktigaste av allt: när det är dags att gå i nergång och ta befälet över en ny ras.

Både Small World och dess självstående uppföljare Small World Underground har ett snittbetyg på 7,28/10 på sajten Boardgamegeek.com. Spelen är designade för 2–5 spelare, där spelarantalet avgör layouten på spelbrädet. Trots många regler att hålla reda på har serien länge varit populär bland såväl vana brädspelare som nya aspiranter. En speltur tar typiskt 40–80 minuter.

Small World of Warcraft kommer att släppas i sommar på ett ännu ej utannonserat datum. Det finns redan att boka på bland andra Webhallen, Alphaspel och Dragon’s Lair.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.