Carmageddon: Reincarnation får finansiering via Kickstarter

Jag minns när jag vad liten och testade Carmageddon för första gången. Actionpackad racing som inte nödvändigtvis gick ut på att komma i mål, utan att krossa sina motståndare med vapen samtidigt som vägarna var fyllda av stackars fotgängare och kreatur som exploderade i moln av kött och blod när man körde på dem. Det är än idag en av de mest morbida spelupplevelser som har jag har kommit över, och föga förvånande blev jag förbjuden att spela spelet av mina föräldrar. Det hindrade inte mig, för kul var det!

Uppföljaren, Carmageddon 2, fick en väldigt tråkig makeover där allt blod hade minskats ner, objekt var lågdetaljerade 3D-modeller istället för färgglada sprites med minimalistiska blodeffekter och ett överlag tråkigare gameplay. Carmageddon 3 led av samma bristande innehåll och grafiken för den tiden kändes inte redo för att ersätta det som tidigare hade varit så lätt att skapa med hjälp av handritade 2D-modeller. Sedan dess har inga nyheter för serien väckt något större uppseende.

Nu har dock en gnista tänts i detta långa mörker. Carmageddon: Reincarnation nådde sitt mål på Kickstarter redan den 6 juni och är alltså under utveckling as we speak. Trots att spelet har varit rapporterat som under utveckling sedan 2003 så är det äntligen dags att spänna hökblicken i detta projekt och följa det var det än leder, men mest av allt hoppas på att det blir en värdig reinkarnation till det första spelet, som i min mening var bäst. Men att döma av teasern så ser det minst sagt lovande ut!

[youtube id=”nqwfGqwJlGo” width=”600″ height=”350″]

Mer info på den officiella hemsidan

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.