Code Vein: Nya story- och karaktärsdetaljer

Bandai Namco Entertainment Europe har delat med sig av ny information kring storyn och karaktärerna i deras kommande action-RPG Code Vein.

Efter hans strid mot drottningen vaknar protagonisten upp på en okänd plats. Han ser sig omkring och han är omgiven av en ruinerna av en nedbruten stad. Han kan inte minnas hur han hamnade där eller vad hans syfte är. Io var med honom när han vaknade upp.  Io är en kvinna som redan känner till hans krafter och förmåga att återuppväcka utbrända blood springs. Dessa källor finns att hitta runtom i staden.

Blood springs skapar eftertraktade blodspärlor som kan ge mer kraft. Med blodspärlor som en valuta har det skapat en hierarki som skiljer de svaga från de starka. Inte helt oväntat är det de starka som styr, med de svaga som förslavats och används som insamlare av blodspärlorna. Io och protagonisten har blivit tillfångatagna av en grupp Revenants. De håller Io som gisslan och tvingar protagonisten att leta blodspärlor i underjorden.

När han väl lämnar underjorden märker han att Revenants håller på att lösas upp. De håller på att bli galna på grund av det gift de har intagit, samt deras blodstörst. Revenants attackerar protagonisten, men Louis dyker plötsligt upp och hjälper honom i hans strid. Tillsammans besegrar de Revenants och Louis guidar sedan protagonisten till basen.

Code Vein är ett tredjepersons actionrollspel där spelare tar rollen som en Revenant. Dessa odödliga soldater  skapades för att kontra det hot som mänskligheten som uppenbarat sig efter den Stora Kollapsen. Detta var en katastrofal händelse  som utrotade större delen av befolkningen. Genom att injecera människolik med en parasit som på biologisk väg restaurerar organen kom en del tillbaka från döden. En av bieffekterna var att de fick övernaturliga krafter. De kan numera återuppstå efter döden så länge hjärtat är intakt. Detta kommer dock på bekostnad av deras minnen. Spelare kommer få ta sig an rollen att ge sig ut i denna världen. Tillsammans med en companion som kan väljas ut från någon av invånarna i Vein kommer de avslöja dolda minnen och hitta en utväg från den förvridna verkligheten.

Code Vein släpps till Xbox One, PlayStation 4 och PC via Steam under 2018. För mer information om spelet, besök Bandai Namco. Ni kan även följa dem på Facebook och Twitter.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.