Cyber Citizen Shockman släpps i väst för första gången

Indieutgivaren Ratalaika kommer med ännu en trevlig överraskning från de djupa gömmorna. Denna gången är det spelserien Kaizou Choujin Shubibinman, ett PC-Enginespel som nu för första gången når oss i väst. Men det får en helt ny, västerländsk (om än något Japan-klingande) titel.

Cyber Citizen Shockman är den första titeln i en tetralogi som släpptes mellan 1989 och 1994 på olika konsoler. I det spelar du som någon av de två androiderna Tasuke och Kyapiko i kampen mot den onda Dark Skulls armé – Skull Force. Upplägget är ett klassiskt hacka-slå-actionspel med uppgraderingar, bosstrider och föremålssamlande över 18 banor. Nytt för den här utgåvan är QoL-uppdateringar så som sparfiler, spolningsfunktioner, krattfilter och en valbar, ny lokalisering till engelska. Här finns dessutom ett digitalt museum med inskannade originalillustrationer från Suu Urabe, mangatecknaren som designat spelkaraktärerna.

Cyber Citizen Shockman släpps på plattformarna PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S samt Nintendo Switch. Släppet sker om en vecka, den 19 maj, och prislappen landar på relativt blygsamma 6 €.

Nyfiken på att se spelet i action? Kika på Longplay-videon här in under!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.