Svenska E-sportförbundet siktar åter på medlemskap i idrottsrörelsen

Avgörs under Riksidrottsmötet 26-28 maj i Uppsala

Efter Riksidrottsmötet 2021 och förlusten vid omröstningen med 23 rösters marginal så har förbundet genomfört viktiga förändringar för att stärka sin position och anpassa sig till idrottsrörelsens stadgar och värdegrund. Ett av dessa framsteg är sammanslagningen av två e-sportorganisationer, vilket har lett till en mer enhetlig struktur och tydliga tävlingsregler. Det skriver Svenska E-sportförbundet i ett pressmeddelande.

De nya tävlingsreglerna har fastställts av de internationella förbunden och ägs av rörelsens medlemmar för de olika e-sportgrenar som förbundet organiserar. Detta återspeglar förbundets engagemang för att upprätthålla hög kvalitet och följa normer inom idrotts- såväl som inom e-sportrörelsen. Det är viktigt att notera att Svenska E-sportförbundet inte organiserar virtuella idrotter utan istället arbetar för att dessa ska organiseras av respektive specialidrottsförbund.

Sammi Kaidi, ordförande för Svenska E-sportförbundet, är hoppfull trots Riksidrottsstyrelsens rekommendation om avslag. 

– Vi ser en bredare förståelse och kunskap växa fram inom idrottsrörelsen när det gäller e-sport då flera idrotter redan bedriver e-idrott eller ser styrkan med att inkludera e-sporten. Detta ger oss ännu mer övertygelse om att vår ansökan om medlemskap är i linje med den utveckling och framtid som idrotten står inför, säger förbundsordförande Sammi Kaidi.  

Svenska E-sportförbundet ser fram emot diskussionerna vid Riksidrottsmötet, med en fast målsättning att integrera e-sport i svensk idrottsrörelse. Med ökande ungdomsintresse för organiserad e-sport kommer idrottsrörelsens struktur och stöd att vara avgörande för att skapa en sund e-sportmiljö och möjliggöra internationella framgångar för svenska utövare.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.