Artikeln är ett betalt samarbete:
Därför bör du spela spel

Att spela spel, på olika sätt och olika plattformar, det är faktiskt något som är bra för dig! Är du till exempelvis stressad på jobbet, så lira ett spel på mobilen då du har fikapaus! Det finns en studie som gjorts, som säger att det kan räcka med ett par minuters spel för att lindra stressen samt att det även förbättrar din kognitiva förmåga.

Idag är det många spel och spelföretag som vill synas på Google och marknadsföra sina spel. Tidigare har detta med att spela på sin tv, dator eller mobil haft lite av ett dåligt rykte. Men om man ska gå efter den studie som nu gjorts, så är det helt ok att spela! Tidskriften Human Factors kom ut med en artikel där forskare gjort studie på detta med att spela spel. Deras slutsats var att det kan räcka en kort stund att spela, för att man ska återställa sina känslomässiga förmågor och även förbättra sitt humör.

Spel gör att du mår bättre

Idag finns det många orsaker till att spela spel. En del gör det för att få avkoppling, andra för att uppnå vissa mål och några för att få sociala kontakter. Studien som gjordes, var med 66 personer. Dessa delades upp i tre grupper. Första gruppen fick sitta tysta i ett rum, helt utan elektronik. Den andra gruppen fick delta i guidade avslappningsövningar. Den tredje gruppen, de fick ägna sig åt att spela Sushi cat 2″.

Efter pausen var slut, så var det endast de personer i grupp tre som sa att de mådde bättre efter pausen.

Så är det så att du känner dig stressad på jobbet, så är det smart idé att spela ett par minuter på mobilen! Det så att du kan ladda om och vara mer produktiv efter! Sedan även helt ok att spela spel hemma med för den delen!

0 Delningar

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.