David Brevik har blandade känslor för Diablo III

[youtube id=”wT_XiT2mifo” width=”600″ height=”350″]

När David Brevik blir utfrågad av IncGamers om hans synpunkter på Diablo III så öppnar han sitt hjärta och berättar att han inte är så imponerad. Brevik är skaparen bakom föregångarna Diablo och Diablo II, men när utvecklingen för Diablo III rullade igång så var det med en helt annan studio, helt andra människor och förutsättningar. Han berättar att han hade gjort ett helt annat spel och beskriver att han känner sig lite ledsen över sina fans negativa mottagande av Diablo III.

Han riktar missnöje mot lootsystemet och auktionshuset samt nämner att spelet hade blivit fundamentalt annorlunda ifall exempelvis ”något så simpelt” som att vapen hade varit permanenta för ens karaktär genom hela spelet. Samtidigt beskriver han att han känner sig nöjd över hur unik och speciell det tidigare utvecklingsteamet måste ha varit, nu när kritiken har haglat så över Diablo III som sämre än sina föregångare.

På ett sätt känns det trevligt att någon inom spelbranschen faktiskt är beredd att värna om sitt kulturella arv. Pluspoäng till Brevik.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.