Artikeln är ett betalt samarbete
De bästa videospelen under det senaste året

Spel på PC och andra plattformar fortsätter att vara efterfrågade. Det är dock inte bara möjligt att ha roligt, utan också att tjäna pengar: alla uppmuntras att få gratis free spins utan insättning utan svensk licens, för detta behöver du läsa villkoren för erbjudandet och genomföra en enkel registrering på online casinot. Förra året släpptes flera framgångsrika produkter som diskuteras flitigt på internet. Spelare har naturligtvis en tendens att följa med i tiden och går igenom alla nyheter i den ordning de kommer ut på marknaden. I den här artikeln kommer vi att analysera de mest framgångsrika spelen från förra året, prata om deras spelupplägg och uppskatta deras perspektiv. Låt oss uppmärksamma produktens originalitet.

Stray

Detta bra spel har utvecklats av det franska teamet BT-Studio. Namnet kan förklaras mycket enkelt. Den utspelar sig i tredje person med en katt som huvudperson. Engelsmännen har uttrycket ”stray cat”, som betyder en herrelös, hemlös katt. Ordet kan också användas för andra djur som saknar ägare och som vandrar omkring på gatorna. Handlingen är ganska originell. Katten kommer in i en undervärld där det inte finns några levande varelser, bara robotar. Den nya världen är otroligt tekniskt avancerad, men själlös och automatiserad. Trots detta ägnar sig vissa androider åt musik och annan konst. Du kan bete dig som en katt: du kan riva upp mattor på golvet och stöta till föremål. Kontrollerna är enkla: joystick eller tangentbord/mus. Utmärkelser:

  • Bästa debutant inom indieutvecklingen (The Game Awards 2022);
  • Bästa oberoende spel (TGA 2022);
  • Det mest innovativa spelet (Stream Awards 2022).

Vår hjälte vill åka hem och se solsken, fåglar och däggdjur igen, men det är inte så lätt. Alla robotar gillar inte katter, och det finns maskiner som man kan fly från eller till och med slåss mot. Vänner dyker också upp: du måste slutföra uppdrag för att få en speciell krage där du kan lagra information. Det som gör spelet unikt är att det inte förekommer något dödande och inget våld alls. Spelet tar över 6 timmar, men du bör förbereda dig på att vissa pussel är svåra. Produkten kan definitivt rekommenderas för vuxna och barn. Systemkraven är inte höga.

God of War: Ragnarök

Amerikanska designers och programmerare från Santa-M Studio bestämde sig för att använda ”hack and slash”-metoden i det nya spelet, när du måste hantera horder av fiender med ökad smidighet och fingerfärdighet. Varje slag åtföljs av blixtar, skrik och effekter. Det blir väldigt spektakulärt och färgglatt. God of War 2018 kommer att fortsätta handlingen, och det är värt att nämna att manusförfattarna gjorde ett riktigt bra jobb – det är verkligen intressant att gå igenom spelet. Många uppdrag, enkla och komplexa strider, lagarbete – allt detta finns i Ragnarök. Ragnarök har fått många utmärkelser på internationella festivaler, bland annat

  • Bästa action- och äventyrsspel (The Game Awards 2022);
  • Bästa ljuddesign (TGA);
  • Årets spel (2022 Golden Joystick Awards).

Huvudpersonen heter Kratos och han och hans son Atreus ger sig ut på en svår resa. De måste besegra många fiender och slutföra ett antal krävande uppdrag. Handlingen utspelar sig i det gamla Norge, baserat på skandinaviska myter. Gudarna styr världen, men modiga män måste försvara sin rätt att existera. Ragnarök är en strid där gudarna besegras av chthoniska monster som representerar jordens, elementens och livets kraft i allmänhet. Spelet fördjupar spelaren i en fantasivärld i många timmar och håller spelaren intresserad och engagerad hela tiden.

Elden-ring

Spelet har en action/RPG-genre, där världen är öppen, det vill säga du kan röra dig i vilken riktning som helst och välja en av flera handlingslinjer. Sådana spel är intressanta eftersom de har flera olika slut. Produkten är utformad för följande plattformar: Sony PS 4, 5, Xbox One, PC. Utvecklade berättelsen och genomförde idén Hidetaka Miyazaki. D. Martin, den berömda författaren som skapade hela världen i bokserien Song of Ice and Fire (han anges som medförfattare i spelbeskrivningen), bjöds in för att utveckla spelet. Användarna märkte genast att spelet liknar Dark Souls, och det finns faktiskt många likheter. Handling i tredje person. Förutom den klassiska ”livslinjen” finns det också en ”uthållighetslinje”. Om den fylls upp måste karaktären vila för att kunna fortsätta. Utgivningen har fått många utmärkelser, bland annat:

  • Årets spel (Stream Awards 2022);
  • Bästa visuella design (The Game Awards);
  • Stora priset (2022: Japan Game Awards).

Det senaste året 2022 har inneburit ett antal nyheter som på ett sätt förändrat både spelarnas och kritikernas åsikter. Det visade sig att det är möjligt att göra genombrott på detta område, vilket bekräftades av den höga försäljningen. Dessutom bör vi komma ihåg streamers som populariserar spelandet och visar hur man spelar igenom nya utgåvor. Handlingen spelas in eller sker i realtid. Prissumman för de prestigefyllda priserna har ökat, vilket visar på utvecklingen av branschen som helhet. Spel släpps för konsoler och görs sedan tillgängliga för PC och vice versa. Flera nya utgåvor väntas i år, så även 2023 kommer sannolikt att vara produktivt.

0 Delningar

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.