E3 2023 inställt

Och ingen är egentligen förvånad.

Efter flertalet aktörer inom framför allt spelindustrin nu dragit sig ur, ställs Electronic Entertainment Expo, den populära hemelektronikmässan i folkmun kallad E3, in.

Bland de som beslutat sig för att avstå återfanns Nintendo (som trots att de inte hållit presskonferens på över ett decennium ändå brukade ha en fysisk närvaro), SONY, Ubisoft, SEGA, Tencent och i slutänden även Microsoft (med tillhörande Bethesda). Med så många giganter utflugna är det inte underligt att mässan nu alltså ställs in.

Med denna veritabla dödsstöt är det inte heller underligt om mässan som företeelse går under permanent. Men det kan så klart bara framtiden utvisa. Efter två år av pandemi och var utgivares nya fäbless för Direct-formatet med inspelade sändningar direkt till intressenter, är det svårt att tänka sig att man någonsin skulle gå tillbaka till fysiska sammankomster.

Bilden av E3 som spelmecka hägrar dock fortfarande i nostalgins rosaskimrande land, men livet och spelindustrin går antagligen vidare utan den.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.