De största spelsläppen i oktober

Varför är det alltid björnar som ställer till mest problem i spel?

Det finns alltid stora spel på väg ut i handeln. Bara i år har vi sett spel som Overwatch, Street Fighter V, XCOM 2, Rocket League och Dark Souls III, och då har vi inte ens nämnt mobilfenomenet Pokémon Go och nya VR-system som Oculus Rift och Playstation VR. Nu när vi närmar oss årets slut är det fortfarande mängder av spel på väg. Här är de största spelsläppen i oktober!

Gears of War 4 är den senaste uppföljaren i Gears of War-serien och bygger vidare på 2013 års Gears of War: Judgement. Spelet äger rum 25 år efter det förra spelet och spelarna tar sig an rollen som J.D. Fenix, son till förra protagonisten Marcus Fenix. Med en ny karaktär och en ny tid kommer också ny spelmekanik. I det nya spelet hittar vi nya vapen, en ny armbågsattack och vädermekanik samtidigt som spelet behåller sitt välkända skjutsystem där det alltid gäller att hitta skydd. Detta är det första Geras of War-spelet som inte utvecklas av Epic Games då det istället har hanterats av The Coalition. Gears of War IV innehåller ett starkt co-op-läge tillsammans med en singleplayer-kampanj. Recensioner har hittills mestadels varit positiva, med ett genomsnittligt betyg på 8.5/10.

Mafia III är det tredje spelet i serien Mafia som är känd för sina actionfyllda äventyr. Det har utvecklats av Hangar 13 och är deras första Mafia-spel efter att ha tagit över från 2K Czech. Den här gången kontrollerar spelarna Vietnam-veteranen Lincoln Clay medan han söker hämnd efter att ha sett en av sina vänner bli mördad av maffian. Det utspelar sig i 1968 års New Orleans och som vanligt utspelar det sig i tredjepersonsperspektiv i en öppen värld som är betydligt större än Mafia II. Vapnen är en viktig del av stridssystemet och blandas med närkamp och system för att ta skydd tillsammans med realistiskt bilkörande. Utvecklarna har lagt ner mycket tid på att se till så att världen känns verklig och att den ger en realistisk känsla av 60-talets New Orleans. Spelet har inte levt upp till förväntningarna och buggarna har varit många, vilket har resulterat i att spelet har fått både ris och ros i recensionerna med ett snittbetyg på cirka 6/10.

Rise of the Tomb Raider 20 Year Celebration släpptes nyligen till PC och PS4. Denna version av spelet firar Tomb Raiders 20-årsdag. Lara har varit med i en he del spel sen dess med allt från de klassiska spelen till PS1 och PS2 till de senaste co-op-äventyren med mera. Det finns också serietidningar, filmer, animerade serier och till och med spelautomater som du kan spela på WinTingo casino på nätet.

Rise of the Tomb Raider är inte längre exklusiv för Xbox One, så alla kan nu spela spelet. Spelet fortsätter på 2013 års Tomb Raider och spelarna är på nytt i Laras skor medan hon reser världen runt för att förklara de övernaturliga händelser som hon tidigare stött på. Spelet har liknande system för rörelse och strid som tidigare spel tillsammans med crafting-system, väderfysik och lite extra fokus på smygande närkamp. Denna version av spelet har också ett nytt DLC-uppdrag som kan spelas i VR och förbättrad co-op. Spelet har fått bra recensioner med ett snitt på 8.5/10.

Oktober är bara toppen av isberget med storspel på väg både i november och december. Efter det är 2017 där borta och lockar i horisonten, och det finns inga tecken på att spelindustrin kommer sluta leverera.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.