Dementium: The Ward får nytt liv på Nintendo switch

Får det lov att vara något nygammalt att spela i höstrusket?

Dementium: The Ward är ett skräckspel som likt många före det utspelar sig på ett sjukhus och handlar om överlevnad. Utvecklaren Renegade Kid (Moon, Mutant Mudds, Xeodrifter) släppte det först tillsammans med Gamecock Media Group (fniss) på Nintendo DS 2007. Det kom sedan till 3DS 2015 (där det inte längre går att köpa!). Den 12 oktober, mitt i årets kusligaste månad, släpps det alltså för tredje gången, nu på Nintendo Switch med utgivaren Atooi vid det administrativa rodret.

Intressant nog är det här alltså tredje gången spelet släpps, och precis som tidigare exklusivt på en Nintendo-maskin. Uppföljaren, Dementium II, finns däremot tillgängligt på PC och Mac (förutom DS/3DS), som Dementium II HD. Duon har blandade-till-höga medelbetyg och spelare tycks finna ett existensberättigande i båda titlar.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.