Online-stöd för Wii U- och 3DS-spel upphör

Efter årets nedstängning av eShoperna för digitala spel till Nintendo 3DS och Wii U har nu turen kommit till det officiella online-stödet för multiplayer. Från och med april 2024 kommer du inte längre att kunna spela online i spel som Splatoon, Mario Kart 7–8, Steel Diver: Sub Wars och Kid Icarus: Uprising.

Listan på spel som tappar denna funktionalitet är rätt lång. Entusiaster har dock känt till att denna dag skulle komma under lång tid, med tanke på Nintendos historia vad gäller att avsluta tjänster. Den som vill spela online efter detta datum kommer med andra ord kunna finna sätt att göra det på, men visst är det tråkigt att gemene man inte längre kan plugga in utan att behöva plugga på.

Det specifika datumet är inte spikat ännu, men enligt Nintendos support-sida handlar det om ”tidigt i april 2024”. De enda Nintendo-titlarna som än så länge undslipper ödet är Pokémon Bank och Poké Transporter. Tredjepartsutvecklare kan fortfarande välja att hålla liv i sina online-stöd, verkar det som.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.