Destiny 2: Beyond Light expansion släpps 10 november

Bugien har utannonserat Destiny 2: Beyond Light, expansionen som tar oss till månen Europa, beväpnar oss med mörkret och tar nästa steg i spelets utveckling. Som en bonus vet vi även de kommande två expansionernas namn.
På månen Europa väntar nästa stora äventyr och det mörker vi måste greppa för att överleva.

OBS! Beyond Light är försenad fram till 10 november!

Bungie har nu utannonserat nästa stora expansion för Destiny 2 vid namn Beyond Light. Som det spekulerats länge nu tar äventyret oss till den urgamla kolonin på månen Europa, där teknologi från mänsklighetens topp ruvar under isen och ett nytt hot samlar sina krafter för att utplåna oss. För att överleva behöver vi väpna oss till tänderna och behärska mörkret.

Destiny 2: Beyond Light släpps den 10 november till Playstation 4, Xbox One och PC.

Omfamna mörkret

På Europa väntar inte bara frän ny loot, utan även svaren på mörkret och ljuset som länge varit ett mysterium i Destinys universum. Med hjälp av den enigmatiske Exo Stranger får vi tillgång till mörkret inom oss i form av en ny elementalkraft kallad Stasis. Denna kraft kommer sedan att bryta treenigheten av Solar, Arc och Void som varit centrala sedan 2014 när Destiny 1 kom.

De tre klasserna (Titan, Hunter och Warlock) kommer alla nyttja Stasis på olika sätt med unika Supers. Bungie har i dagsläget inte gått in på detaljer rörande krafterna, men av vad vi sett verkar det som att Stasis kommer kunna sakta ner motståndare i kraftfält eller frysa och krossa dem.

Med tanke på att Stasis tillkommer som ett helt nytt element i Destiny 2 kan vi även räkna med att en uppsjö av vapen med Stasis-egenskaper stiger till ytan, samt fiender med Stasis-sköldar. Kanske är det för mycket att begära, men visst vore det kul med en ny stridsmekanik kopplat till detta nya element? När vi närmar oss release vet vi säkerligen mer om Stasis!

Gameplay trailer för Destiny 2: Beyond Light, Bungie.

En frusen guldgruva

Ända sedan Destinys begynnelse har Europa varit en avlägsen gömma av hemligheter. Braytech, den mega-korporation som försåg mänskligheten med högteknologiska under innan apokalypsen hade en gång i tiden stora forskningsanläggningar och baser på Europa. Där banade de väg för mänsklighetens framtid. Men som många fans vet, bär Braytech på många, mörka hemligheter. Bland annat är det på Europa som anläggningen där syntetiska människor (Exo) skapades, the Deep Stone Crypts som det heter i legender.

Under vår inre resa på Europa kommer vi komma i kontakt med ett växande hot vid namn av Eramis, ledare över the Kell of Darkness. Dessa Fallen bygger en armé på månen och det blir upp till spelarna att sätta en känga i ändan på henne.

Du kan läsa mer om Destiny 2: Beyond Light på dess officiella hemsida. Där kan du även se de många utgåvorna för expansionen.

Guardians har förstått att hemligheter och dolda platser bär på fantastiska vapen och Braytechs anläggningar på den frusna månen kommer inte vara något undantag. Raiden, som kommer utspela sig i det legendariska Deep Stone Crypts, huserar förhoppningsvis de mest mäktiga vapnen och rustningarna som skådats i Destiny 2. Tids nog vet vi vad som gömmer sig under isen. Bara det inte är gul snö.

Lång framtid

I samma veva som Bungie utannonserade Beyong Light tog de tillfället i akt att namnge spelets två efterföljande expansioner. Hösten 2021 tar vi upp kampen mot den luriga Hive-drottningen Savathûn i The Witch Queen. Om två år, hösten 2022, väntar troligtvis hårda motgångar i expansionen Lightfall. Utan att säga något om dess innehåll förstår vi bara på namnen tonerna expansionerna troligtvis har.

Destiny 2: Beyond Light, The Witch Queen och Lightfall, Bungie.

Savathûn är en motståndare som väldigt länge lurpassat i skuggorna och spridit lögner i Destinys universum. Hon är en av Oryx två systrar och står för ett överhängande hot mot mänskligheten. Även om expansionen The Witch Queen bär hennes titel på samma sätt som The Taken King bar Oryx, kan det mycket väl vara så att även Xivu Arath, det tredje syskonet också tar scenen.

Lightfall, med det tydliga pyramidskeppet över sfären Traveler ger en dyster känsla. Som namnet antyder på finns det här risk för att mänskligheten förlorar och en andra apokalyps sköljer över Vintergatan. Kan det här vara expansionen som leder upp till en potentiell uppföljare? Är Destiny 3 något vi kan förvänta oss hösten 2023?

Vad tror du?

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.