Tamejfan, till och med Bungie har dålig arbetskultur

Trots alla initiativ och positiv framställning rapporterar IGN om en arbetskultur på Bungie som trycker ner och särbehandlar färgade, kvinnor och underrepresenterade minoriteter.

Nyligen rapporterade Rebekah Valentine från IGN om den rådande arbetskulturen på Bungie, skaparen och utgivaren av Destiny 2. Artikeln presenterar flera vittnesmål från nuvarande och före detta anställda på studion. Deras berättelser är för mig chockerande! Jämfört med bilden av det jämställda och inkluderande Bungie jag föreställt mig, har studion sedan flera år tillbaka haft en grabbkultur som premierat män över kvinnor och minoritetsgrupper. Rapporten berör såväl sexism som brutal övertidsarbete.

Rebekah Valentin har skrivit en suverän artikel och jag tycker ni absolut ska läsa den för en djupare förståelse av händelserna hos Bungie. I kölvattnet av artikeln kom Bungies VD Pete Parson ut med ett öppet brev som bekräftar och ursäktar hemskheterna som nu blivit belysta. Han nämner även det vi redan visste: att Bungie har flera satsningar som är menade att skapa strukturer för att alla medarbetare ska vara trygga. Parson lovar även att Bungie ska göra allt de kan för att nå fram till att bli en jämställd studio.

Dåligt slut på året

Rapporterna om Activision Blizzard fullständigt dödade all spelglädje jag hade i höst. Hajpen för Diablo II: Ressurected var hög, men efter avslöjandet om arbetskulturen på Activision Blizzard – som pågått i många herrans år! – gick det inte längre att se fram emot något Blizzard har på horisonten.

Blizzard, en anrik studio med klassiker efter klassiker på sin resumé, bland annat Overwatch som vi på Varvat stöttat i många år tack vare suverän gameplay och färgstarka och inkluderande karaktärer, skulle visa sig vara genomruttet. Sveket brände i mitt gamerhjärta! Inte bara för att jag kände mig lurad och bedragen, utan också för att jag stöttat dem i över 15 år.

Men innan såren skulle läka skulle en till studio ut i ljuset. Bungie. Studion som jag under flera år stöttat och som jag berömt för sina proaktiva, etiska och politiska ställningstaganden, skulle också visa sig ha en stygg sida. Nu verkar den destruktiva kulturen på Bungie inte vara lika genomgående som på Activision Blizzard, men det framgår ändå att det är ett påtagligt problem.

Destiny 2 är ett spel jag är djupt engagerat i. Genom åren har jag spenderat tusentals timmar och kronor på Bungies rymdopera. Det är en spelserie jag vill fortsätta finnas i och skriva om. Men upplysningen av deras arbetskultur gör mig tveksam. Moments of Triumph-tröjan jag brukar köpa varje år är inte längre ett givet köp. Samtidigt vill jag att pengarna jag lägger på deras merchandise och spel ska hjälpa till att finansiera deras arbete för jämställdhet.

Just nu är jag mest chockad och förvirrad. Och jag ber till kosmos att From Software inte döljer en massa skelett i sin garderob. Låt mig åtminstone se fram emot ett spel!

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.