Destiny 2 – Season of Dawn är en ganska schysst uppdatering

Den senaste säsongen i Destiny 2 har landat och ger oss lite story men också en hel del grind att stå i om man vill låsa upp titeln Savior. Klart man vill det.

Season of Dawn har anlänt i Destiny 2 och innehåller det mesta man kan önska av en uppdatering i Destiny: ny loot. Framför allt introducerar Bungie en aningen förändrad loot grind. Likt tidigare säsongen finns det system som låter spelaren diktera vilka belöningar hen vill ha för sin tid, vilket är uppskattat. Dessutom ska mer av föremålen i spelets butik även säljas för bright dust, vilket är ett steg i rätt riktning i Everversedebatten. Och så återvänder Saint-14, en heroisk figur från forna legender.

Är du en fan av Destiny 2 börjar säsongen starkt. Storyuppdrag väver in i den nya aktiviteten samtidigt som berättelsen fortsätter gro medan du grindar efter bättra vapen. Intressant den här gången är att du har möjlighet att låsa upp och köpa buffar som på olika sätt underlättar grinden, vilket gör investeringarna i att låsa upp buffarna något att sträva efter.

Season of Dawn känns än så länge lika välgjord som Season of Opulence och jag är motiverad att bita tag i grinden. Föraningarna om vad som kanske väntar i nästkommande säsongen gör också att narrativet i Destiny 2 är bättre än någonsin.

Kalendern för Season of Dawn, Bungie.

Frånvaron

Naturligtvis lyser somliga aspekter av Destiny 2 med sin frånvaro i Season of Dawn. Vi har inte fått någon ny raid, vilket med tanke på Bungies interna omstrukturering inte är så konstigt. Men även meningsfulla PvP-belöningar och spellägen saknas – trots fans förfrågningar. Istället får spelarna som lever i Crucible nöja sig med ett nytt spelläge och en svit av justeringar som rör om i metan.

Season of Dawn varar i drygt tre månader, vilket betyder att pvp-spelare riskerar att tröttna och söka sig till andra titlar – något Bungie måste vara införstådda i. Vi får se om de tar sig i kragen och kommunicerar deras pvp-planer tydligt i vinter. Tydlighet och transparens kommer man långt på.

Nu är det jul igen

Nästa vecka på tisdag börjar Destinys årliga vinterfestligheter. Av trailern att döma ser det inte ut som att eventet bär med sig en aktivitet, utan kommer snarare handla om bounties av olika slag – kanske bakar vi kakor på fiender igen eller blir det en Cabalskinka i ugnen?

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.