Devil Trigger får en cover

Devil May Cry 5 släpptes nyligen och diverse spelkanaler på Twitch och Youtube kan bekräfta det. Bland alla streams och let’s plays har vi även hunnit få diverse tolkningar på spelets huvudlåt Devil Trigger. Little V, känd för sina metalversioner på spelmusik har givetvis gjort sin version. Vi har även fått en version av Ro Panuganti och Psamathes. Inte helt oväntat går låtarna i samma metalelektroniska vibb som originalet, men om ni vill ha något annorlunda rekommenderar jag videon av SephirothSword57 här ovan.

Innan ni börjar spekulera i om jag fått ett oroväckande hårt slag mot huvudet, följt av kritisk hjärnskakning bör det nämnas att SephirothSword57 är en parodikanal. Under ett par år postade han videos och lyckades få ett stort följe av tittare genom bl.a. Reddit. Frågetecknet som hägrade på horisonten var givetvis om detta var på riktigt eller inte.

Fasaden förblev intakt ett bra tag, men David Lundberg, mannen bakom karaktären, har gått ut med att det är en parodi och humor. Detta hindrar dock inte vissa från att fortfarande tro att detta är på riktigt. SephirothSword57 fokuserar på spel och manga/anime, så om det är intressant ur ett parodiperspektiv borde ni ta en titt på hans kanal. Den är sugoi.

SephirothSword57s cover på Devil Trigger är, trots sitt genanta upplägg, bra skriven. Det är utan tvivel den mest originella covern på låten hittills och stämmorna som förekommer är riktigt mysiga att höra. Covers var ett projekt mellan SephirothSword57 (sång, poster boy), Vokkan (mix och bas), samt Spacekabuki (ukulele och melodica).

Ny till Devil May Cry?

Om du fortfarande inte har spelat något av spelen kan det rekommenderas. Det är riktigt underhållande hack’n’slash-titlar som bjuder på lika mycket underhållning som utmaning. Är ni gamla ringrävar när det kommer till serien finns det alltid nostalgi att plocka upp i återutgivningen av de första tre spelen som släpptes för nästan exakt ett år sedan. Undertecknad var dock besviken på hur spelen åldrats med mindre värdighet, så för nya spelare kan det nog bli lite motsträvigt. Vill ni istället låta Devil may Cry 5 vara ert första spel i serien kan ni låta er övertalas av lite trailers här nedan:

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.