Devil May Cry 5 närmar sig


Med mindre än en månad bort börjar hypen på riktigt inför Devil May Cry 5. Snart får vi följa vår främsta demonjägare Dante i ett nytt övernaturligt äventyr med både nya och gamla ansikten.

Allt började för 18 år sedan då Devil May Cry släpptes till Playstation 2. Från början var det tänkt att bli en ny titel i Resident Evil-serien, men då spelet tog för många friheter i estetik och narrativ bestämde sig Capcom för att göra en egen IP av det istället. Sedan dess har Dante blivit en av de mest igenkända ansiktena i spelvärlden.

Fem år senare släpptes uppföljaren. I del två fick vi bekanta oss med Lucia. Två år efter den ljumma uppföljaren släpptes den tredje delen i serien. Vi fick här uppleva bakgrunden till originalspelet i en prequel, där vi gjorde sällskap med en yngre Dante och hans bror, Virgil.

Med del fyra bytte vi plattform och Devil May Cry debuterades på Playstation 3. Utöver plattformen var även vår protagonist ny. Vi fick följa Nero, en tonåring med demoniska krafter. Han fick dock sällskap av Dante genom storyn.

2013 släpptes en reboot på serien i form av DmC. Dante var återigen huvudpersonen, men med en friserad kaluft och istället för det ikoniska vita håret blev vår protagonist svarthårig. Detta retade gallfeber på många fans, men spelet levererade, estetiskt missnöje åsido.

Nu är vår klassiska demonjägare tillbaka och tillsammans med Nero och en hel del andra ansikten får vi kasta oss in i det klassiska äventyret igen. En demo har släppts på spelet och vi får ta kontroll över Nero. Med hans demonkrafter får vi slåss mot demonhorder, testa nya färdigheter och rädda Red Grave City.

Om spelare sparar data från demon belönas de med 30,000 röda orbs när spelet spelas i sin helhet, fr.o.m. release.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.