Dr. Kawashima är tillbaka

Minns du Dr. Kawashima’s Brain Training på Nintendo DS? Spelet fick ett antal uppföljare, men har varit relativt tyst sedan 2013 års Concentration Training (Devlish Brain Training i Europa) på Nintendo 3DS. Nu är det Switchens tur att få sig en drös hjärnskrynklare i Dr. Kawashima’s Brain Training for Nintendo Switch.

Den fantastiska titeln åsido är det mesta sig likt. Dr. Kawashima uppmuntar dig att hålla hjärnan pigg genom ett antal övningar, och utvärderar dig varje dag genom att sätta en ålder på din hjärna. Övningarna är i form av minispel där en part är återkommande (sudoku, huvudräkning, ordspel och diverse minnesövningar) och en annan part nytillkommet så som Germ Buster (tänk: Dr. Mario-Shima), bildminnesövningar och sten, sax, påse.

I spelets förlagor kunde flera spelare använda samma konsol och spel för att göra de dagliga övningarna. Denna ”multiplayer” är kvar i Switch-versionen och expanderas på i två nya utmaningar: Bird Watching och Box Counting. Med var sin JoyCon i hand gäller det att vara den snabbaste på räkning och sifferminne respektive. Ni kommer även att kunna hålla varandra uppdaterade om hur duktiga ni varit via en mejlfunktion i spelet. Skulle du vara glömsk kan du dessutom ställa in en påminnelse om dagens träninngspass. Switchen kommer då att göra dig varse även om den är i Sleep-mode.

Dr. Kawashima utmanar dig på sten, sax, påse.
Ett av de första användningsområdena för IR-kameran i Switchens JoyCon.

Dr. Kawashima’s Brain Training for Nintendo Switch släpps i Japan den 27 december, medan Europa får spelet den 3 januari 2020 – fysiskt såväl som digitalt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.