E-sportlandslagets sikte är inställt på VM-guld

-Vi har valt ut ett drivet gäng spelare som har potential att gå riktigt långt! VM i e-sport växer år för år och det är en speciell känsla att få representera Sverige, säger Jonathan ”Loda” Berg från The Alliance.

Förutom Jonathan Berg, har legendarerna Tommy ”Potti” Ingemarsson och Fredrik ”JAEGARN” Kempf också varit med om att ta ut landslaget.

-Årets CS:GO lag är ungt, men med mycket tävlande i ryggen från säsongen 2021. Vi har ett lag som, precis som inom fotbollen, är byggt på spetskvaliteter med specifika rollfördelningar och där spelstilarna enkelt kan sammansvetsas, säger Fredrik ”JAEGARN” Kempf.

Det är 13:e gången som internationella E-sportfederationen, IESF, arrangerar VM. I år är det Eilat i Israel som är värdstad för spelen. Över 85 länder deltar i VM:et som går av stapeln den 14 november och håller på till den 20 november.

-Med 85 anmälda landslag kommer detta VM att blir det största hittills. Jag ser fram emot att följa de regionala matcherna, innan jag tar emot alla nationella idrottare och delegater i den globala finalen i Eilat, säger Ido Brosh, ordförande för israeliska E-sportföreningen.

Resan till VM startar direkt med europeiska kval. ESEN Esports producerar utvalda matcher som också streamas live på twitch. Under hösten samlas landslaget i Göteborg den 29 september, men det blir också en bootcamp i Stockholm. Själva VM inträffar alltså den 14 november.

Det svenska landslaget består av 14 spelare och fem coacher och managers.

-Årets svenska landslag är i absolut världsklass. Det ska bli mycket spännande att följa spelen och se om vi håller ända fram. Jag tror att VM kan inspierera och sporra alla gamers och e-sportare där ute att göra mer av sin sport, säger landslagskapten Alex Ferm på SESF, med huvudsponsor Svenska spel. 

Det svenska landslaget
 
Dota2:

Joakim ”quick-” Vik 
Gabriel ”Steffert” Steffert 
Alen ”Majkoo” Veric 
Andreas ”Faceroll” Westling 
Philip ”Dansk” Winqvist
 
Manager – Johannes ”Gneben” Aira
Coach – Ashkan ”Sultanen” Namazi 
Legend – Jonathan ”Loda” Berg 
 
CS:GO:

Hannes ”hns” Johansson 
Hugo ”chawzyyy” Günther 
Anton ” Sapec” Palmgren 
Love ”phzy” Smidebrant 
Erik ”ztr” Gustafsson 
Casper ”SHiNE” Wennberg 
Gustav ”FRANSSON” Fransson 
 
Coach – Fredrik ”JAEGARN” Kempf
Guru – Tommy ”Potti” Ingemarsson
 
PES:

Samir ”Sam” Ben Sassi 
 
Tekken 7:

Boris ”The Emperor” Cueto Ortiz 

Det går att följa VM på www.sesf.se.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.