ESEN eSports får rättigheterna att sända världsmästerskapen i e-sport

Kan leda till att världsmästerskapen hålls i Stockholm

Sändningsbolaget ESEN eSports vinner rättigheterna till att sända världsmästerskapen i Counter-Strike Global Offensive och League of Legends som arrangeras av det internationella e-sportförbundet IeSF och spelas i Busan, Sydkorea den 8 – 12 november. Tillsammans med Svenska E-sportföreningen (SESF) har de nu inlett samtal med Stockholms Stad för att ta världsmästerskapen till Sverige. Det skriver ESEN i ett pressmeddelande.

Efter att ha vunnit rättigheterna har ESEN eSports fått i uppdrag att sända världsmästerskapen i e-sport. Sändningsbolaget ska även sända och arrangera de officiella VM-kvalen i Sverige. Kvalfinalerna ska spelas på ett offline LAN i Stockholm den 16 september och sänds på ESEN eSports twitchkanal. I och med detta har även förhandlingar med Stockholms Stad inletts med förhoppning om att ta världsmästerskapen till Sverige i framtiden.

– Det är en stor ära att få sända och arrangera de svenska kvalen och sedan följa vårt svenska lag under världsmästerskapet i Sydkorea. Förra året deltog 30 länder i VM-finalerna som spelades i Jakarta och i år förväntas evenemanget bli ännu större. I möten med Stockholms Stad pratar vi om att potentiellt få ansöka om att arrangera världsmästerskapet i Sverige. Det skulle innebära turistintäkter och bygga Stockholms varumärke som e-sportstad, säger Joakim Stenberg vd på ESEN eSports.

IeSF World Championship arrangeras av det internationella e-sportförbundet IeSF. Världsmästerskapet är ett årligt evenemang som tidigare bland annat ägt rum i Rumänien, Azerbadjan och Indonesien. IeSF grundades i Sydkorea och har idag expanderat till 48 medlemsländer. Svenska E-sportföreningen är sedan 2011 medlem i IeSF och har en representant i styrelsen.

– Mitt intryck är att IeSF är positiva till att världsmästerskapen arrangeras i Stockholm. I Sverige är e-sport jättestort och som nation slåss vi om att vara bäst i världen tillsammans med länder som Kina, Korea och Ryssland, säger Magnus Jonsson, ordförande i Svenska E-sportföreningen.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.