ESEN eSports får rättigheterna att sända världsmästerskapen i e-sport

Kan leda till att världsmästerskapen hålls i Stockholm

Sändningsbolaget ESEN eSports vinner rättigheterna till att sända världsmästerskapen i Counter-Strike Global Offensive och League of Legends som arrangeras av det internationella e-sportförbundet IeSF och spelas i Busan, Sydkorea den 8 – 12 november. Tillsammans med Svenska E-sportföreningen (SESF) har de nu inlett samtal med Stockholms Stad för att ta världsmästerskapen till Sverige. Det skriver ESEN i ett pressmeddelande.

Efter att ha vunnit rättigheterna har ESEN eSports fått i uppdrag att sända världsmästerskapen i e-sport. Sändningsbolaget ska även sända och arrangera de officiella VM-kvalen i Sverige. Kvalfinalerna ska spelas på ett offline LAN i Stockholm den 16 september och sänds på ESEN eSports twitchkanal. I och med detta har även förhandlingar med Stockholms Stad inletts med förhoppning om att ta världsmästerskapen till Sverige i framtiden.

– Det är en stor ära att få sända och arrangera de svenska kvalen och sedan följa vårt svenska lag under världsmästerskapet i Sydkorea. Förra året deltog 30 länder i VM-finalerna som spelades i Jakarta och i år förväntas evenemanget bli ännu större. I möten med Stockholms Stad pratar vi om att potentiellt få ansöka om att arrangera världsmästerskapet i Sverige. Det skulle innebära turistintäkter och bygga Stockholms varumärke som e-sportstad, säger Joakim Stenberg vd på ESEN eSports.

IeSF World Championship arrangeras av det internationella e-sportförbundet IeSF. Världsmästerskapet är ett årligt evenemang som tidigare bland annat ägt rum i Rumänien, Azerbadjan och Indonesien. IeSF grundades i Sydkorea och har idag expanderat till 48 medlemsländer. Svenska E-sportföreningen är sedan 2011 medlem i IeSF och har en representant i styrelsen.

– Mitt intryck är att IeSF är positiva till att världsmästerskapen arrangeras i Stockholm. I Sverige är e-sport jättestort och som nation slåss vi om att vara bäst i världen tillsammans med länder som Kina, Korea och Ryssland, säger Magnus Jonsson, ordförande i Svenska E-sportföreningen.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.