EA förlänger med Fifa till 2022

Nu kan vi räkna med att EA Sports fortsätter att producera fotbollsspel under namnet Fifa fram till 2022. EA och Fifa, den internationella fotbollsfederationen, har nämligen förlängt licensavtalet till den 31 december om drygt nio år.

EA Sports behåller både rättigheterna att skapa sport- och managerspel innehållande Fifas varumärke. Dessutom har det fortfarande rätten att göra VM-spelen.

Andrew Wilson, exekutiv vice president och chef över EA Sports kommenterar i ett pressmeddelande.

“EA SPORTS släppte det första FIFA-spelet redan 1983 och 20 år senare fortsätter vårt samarbete med FIFA att vara starkt. Vår spelserie har blivit en måttstock för kvalitet och innovation inom sportspelsgenren och vi ser fram många år där vi kan fortsätta att skapa kontakt med konsumenter över hela världen med våra spel som bär FIFA:s prestigefyllda namn”.

Och även från Fifa-håll tycks det vara glada miner. Jérôme Valcke, generalsekreterare säger att samarbetet med EA är ”mycket viktigt för Fifa”.

“FIFA-spelen är en nyckelkomponent i vår upplevelsebaserade kommunikation av FIFA:s varumärke och dess värdegrund över hela världen. Detta visar inte minst det faktum att 2,5 miljoner fotbollsfans över hela världen deltog i årets FIFA Interactive World Cup, som bara är ett exempel på kraften i vårt samarbete med EA”.

Positivt, men ingen överraskning. Alternativet för Fifa hade väl varit att skriva över licenserna till Pro Evolution Soccer, men det känns som ett långsökt alternativ. Helt klart är det så att Fifa-spelen har blivit starka varumärken genom att EA Sports har gjort de bästa fotbollsspelen.

Glädjande, men väntat.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel- och sportnörd ursprungligen från de djupa Dalslandsskogarna. Spel är avkoppling likväl som underhållning. En match (som ofta blir både två, tre och femton) på NHL eller Fifa är svårslaget.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.