Gran Turismo firar 15 år på Silverstone

[youtube id=”rebC66OHIN8″ width=”600″ height=”350″]

I ett pressmeddelande skriver Sony Computer Entertainment Europe att man kommer att fira ”den riktiga körsimulatorns” 15-årsjubileum på världsberömda Silverstone Circuit den 15 maj 2013. Det första Gran Turismo-spelet utvecklades i fem års tid med designern Kazunori Yamauchi i spetsen. Spelet släpptes i Japan i december 1997 och sedan i resten av världen 1998. Serien kom att vinna många priser och blev det bäst säljande PlayStation-spelet någonsin.

Gran Turismo-serien fortsätter att vara extremt viktig för PlayStation. Vi kände att 15 år med GT är en sak värd att fira tillsammans med våra kollegor i Nord- och Sydamerika, Asien och Japan. Vi är väldigt tacksamma för våra tillverkarpartner som hjälper oss att arrangera ett så pass fantastiskt evenemang. Vi kommer att få uppleva utvecklingen av spelet och kan jämföra de virtuella bilarna med de riktiga, dessutom ska det bli ett nöje att få höra Yamauchi-san tala om Gran Turismos framtid.
Jim Ryan, president på Sony Computer Entertainment Europe

Yamauchi-san skall också ge en uppdatering om framtiden för Gran Turismo-spelen på Silverstone.

Det faktum att den virtuella världen kommer allt närmare den riktiga har lett till att Silverstone-evenemanget har stöd från många  tillverkare, bland annat Nissan, Audi, BMW, Ford, Honda, Jaguar, KTM, Mercedes-Benz, Tesla och Toyota. Riktiga versioner av deras bilar, både gamla och nya, kommer att visas upp och rulla på banan inför den stora skaran med passionerade Gran Turismo-entusiaster.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.