Anthem får sin första DLC redan i mars

Planerna för Anthems direkta framtid är utstakade. Första DLC:n släpps i mars och är helt gratis.

Kort efter att BioWare presenterade Anthems endgame i en informativ trailer uppdaterade de även spelets officiella hemsidan med en översikt på kommande uppdateringar till Anthem. Dessa DLC har BioWare valt att kalla acts, troligtvis eftersom de vidareutvecklar spelets berättelse. Akterna är gratis tillägg för Anthem.

Den första akten heter Echoes of Reality och är uppdelad i tre uppdateringar, Evolving World, Stronger Together och The Cataclysm. Den första uppdateringen, Evolving Worlds släpps redan i mars. Sammantaget kommer hela akten att introducera nya event, kvalitetsförbättringar, nya belöningar, utökad karaktärsutveckling, en ny stronghold, guilder och leaderboards, nya uppdrag och en cataclysm.

Akt ett avslutas med en stor kataklysm.

Rent spekulativt kan vi förvänta oss att innehållet i den första uppdateringen, Evolving Worlds, blir relativt mjuk, med nya event, kvalitetsförbättringarna och nya uppdrag. Även om utökad karaktärsutveckling är önskvärt vore det en underlig prioritering av BioWare att lägga fokus på det så tidigt.

Stronger Together, den andra uppdateringen introducerar som namnet antyder med största sannolikhet guilds och leaderboards till Anthem.

Grädden på moset och det som många ser fram emot är de evigt mystiska cataclysms. Av vad BioWare sagt tidigare löper händelserna i den här uppdateringen i flera veckor och introducerar förmodligen nya storyuppdrag.

Lägre fram

Innehållskalendern för Anthem.

Med releasen av Anthem bara runt hörnet blir det här nog all information vi får från BioWare i dagsläget.

I deras presentation visade de dessutom två efterföljande akter som kommer till Anthem senare i år. Även om dessa är namnlösa sägs det att en bild säger mer än tusen ord. Av det vi kan se verkar det som att akt två inriktar sig på den insektsliknande fienden Scar. Akt tre däremot ser ut att handla om mänsklighetens förflutna. I Anthems historia var människor en gång i tiden slavar till ett mäktigt folkslag som utnyttjade dem för sin egenskap att interagera med den mystiska kraften anthem. I spelet går det att hitta flera stenristningar som skildrar mänsklighetens uppror. Akt tre kan komma att berätta den historien.

Anthem släpps den 22 februari till Playstation 4, Xbox One och PC via Origin.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.