Efter tolv år – nu läggs speltidningen LEVEL ned

Mars 1996 grundades Super Play, tidningen som senare blev Sveriges största tidning för digital spelunderhållning. Det var här gamers flockade för att få sitt intresse bekräftat i en tidskrift som tog deras värld på allvar. Då betraktades spel som en udda hobby för nördar. Idag har det blivit en accepterad del i den samhällsmässiga populärkulturen.

2006 bildades LEVEL som en sammanslagning av tidskrifterna Reset och Player 1. I frontlinjen stod Tobias Bjarneby som tidigare grundat ovan nämnda tidning, en speljournalist som förändrade svenskarnas inställning till spel för alltid. Nu är en epok över. Nu läggs LEVEL ned för gott. Sista numret utges i mitten av december.

Det beskedet gav Bjarneby nyligen i en twitterstatus. Orsaken uppges kryptiskt vara ”ekonomiska förutsättningar, regelverk och marknadschefer”. En rimlig tolkning är att tidningen inte bar sig finansiellt och orkade med konkurrensen från Internet. Det är inte första gången en tryckt spelskrift går nedläggningsdöden till mötes i takt med digitaliseringen av speljournalistiken.

Vi på redaktionen önskar Bjarneby och Level-gänget lycka till för allt de företar sig i framtiden och ett stort tack för deras insatser på spelfronten!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.