Eiji Aonuma öppnar samlarutgåvan av The Legend of Zelda: Breath of the Wild – ger ledtrådar

Julen har redan varit, men det här är nästan bättre.

Releasen av The Legend of Zelda: Breath of the Wild närmar sig med stormsteg och som ett av årets mest hajpade spel är det lätt att bli känslomässig när farbror Aonuma öppnar samlarutgåvan inför oss. Dessa unboxingklipp har blivit en etablerad form av marknadsföring i spelbranschen, men det här klippet är nästan som att se Arne Weise presentera julen i SVT. Det kan bero på min subjektiva inställning till spelet – som jag är säker på kommer bli årets spel – men visst är det svårt att värja sig mot Nintendo?

Klippet visar inte bara innehållet av samlarutgåvan (soundtrack, spel och statyett), utan Eiji Aonuma ger oss också några små ledtrådar till bakgrundshistorian i Breath of the Wild. Svärdet kallar han Master Sword of Ressurection, vilket är ett nytt suffix för svärdet som annars är känd som the Blade of Evil’s Bane. Har svärdet en annan roll i Breath of the Wild än vad den haft i tidigare spel? Agerar den en katalysator för att återuppliva Zelda?

Vidare sa Aonuma att den blåa blomma som syns tillsammans med svärdet och som fått mycket uppmärksamhet i trailers, heter Silent Princess. Detta ger bränsle åt spekulationerna kring varför många av karaktärerna, inte minst Link, klär sig i samma blå färg. Kännetecknar färgen den forna kungafamiljen? Eller är blomman en symbol för folkets kamp mot Ganon? Namnet skulle kunna bekräfta kopplingen.

Men som Aonuma sa, så får vi spela spelet för att få reda på det.

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild släpps den 3 mars till Nintendo Switch och Wii U. Samlarutgåvan släpps på samma dag.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.