En första titt på Army of Two: The Devil’s Cartel

Bland många exklusiva förhandsvisningar på Gamex så har vi fått chansen att testa kommande Army of Two: The Devil’s Cartel nästan ett halvår innan det har premiär.
Marketing Assistant Clement Berta håller en kort genomgång av sin nya skapelse och erkänner samtidigt det som många spelare redan konstaterat, nämligen att det förra släppet Army of Two: The 40th Day var ett misslyckande jämfört med det första spelet Army of Two.

Army of Two: The Devil’s Cartel är det tredje spelet i serien är mycket möjligt det blodigaste vi någonsin testat. Electronic Arts hade laddat upp fyra Xbox 360 med en demoversion av spelet från Visceral Games. Denna gången är handlingen förlagd till knarkkrigens Sydamerika och är en återgång till originalets brutalitet med mindre pubertal humor. Som en medlem ut ett team på två soldater spelar du antingen som Alfa eller Bravo. Samarbete är ett nyckelord och det finns en mängd olika sätt att håva in bonuspoäng. Samtidigt fylls en mätare upp och när den är full kan man med ett enkelt knapptryck gå in i något man kallar Overkill mode som för en kort period ger obegränsat med ammunition och hälsa.

Det samlade intrycket är dock tveeggat. Brutala stridsscener där fiendens kroppar slits sönder av dina kulor fyller varje bildruta och redan efter ett par minuter känner vi oss ganska mätta på blod och avslita lemmar. Army of Two: The Devil’s Cartel är helt och hållet uppbyggt runt samarbete och visst är det ganska roligt att både hjälpa och få hjälp av en partner. Ju bättre man samarbetar desto större blir belöningen. Nu har vi visserligen bara spelat en demoversion i ett tidigt afla-staie och det slutgiltiga spelet kan komma att ändras ganska mycket. Clement Berta hävdar att ca 85% av det slutgiltiga spelet är klart och att en del kan komma att ändras innan releasen i mars. Det återstår att se om Army of Two: The Devil’s Cartel blir så unikt som utvecklarna vill påstå. Vi kan dock konstatera att man inte sparat på krutet i våldsscenerna och visst har man väckt nyfikenheten i oss till viss del.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.