Första intryck och bilder från Gamex

Efter en lång tågresa från Karlskrona till Stockholm, incheckning på vandrarhem och två avklarade intervjuer börjar äntligen den första dagen på Gamex lida mot sitt slut. Men med två dagar till så har det bara börjat! Här finns allt som hängivna spelare kan önska; exklusiva förhandstittar på spel; snack med producenterna för större titlar; tävlingar; leksaker; tröjor; cosplay.. allt möjligt!

Så fort jag kom in i mässan fick jag i princip rusa iväg till EA:s monter för en intervju med förläggaren till Crysis 3. En kvart senare var det bara att hoppa över till nästa intervju med förläggaren till nya Sim City, som kommer att bli en reboot för den populära spelserien. Dessa intervjuer kommer båda att dyka upp inom den närmsta tiden!

På mässan står datorer och konsoler utplacerade överallt där folk kan sätta sig och spela, och platserna är ofta fulla. Populärast är nog ändå Crysis 3, Star Craft 2 och Halo 4, där borden är fulla och publiken flockas runt TV-skärmarna. Här och där har scener placerats ut där folk kan prova på spel som Dance Star och Just Dance, även då med en engagerad publik (och ambitiösa dansare).

Störst på plats är definitivt Nintendo, som fyller upp samma yta som två eller tre normalstora normalstora montrar. Deras Nintendo-SM är i full fart där folk kan gå fram och tävla om att få mest poäng i Super Mario, medan en enorm skärm sitter högt uppsatt och visar varje tävlandes spel. Publiken jublar när rekord slås och känslan är på topp. Bredvid tävlingsscenen står en gigantisk Super Mario-staty där folk kan testa Nintendo 3DS och ännu längre bort finns ett helt separat parti för Wii U. Hands-on-reflektioner dyker upp inom närmaste tiden!

Sony och Nintendo är lite mer laidback och visar mest upp sina nya eller kommande titlar till både PSP, PlayStation 3, PC och 360. Självklart kan man testspela de flesta av dessa. Min plan är att gå omkring och kika lite närmare på de olika spelbara titlarna imorgon. Det finns mycket att testspela, den saken är säker!

Det är också många skolor som har hittat hit, framförallt spelinriktade högskolor och universitet som har flera spelprojekt att visa upp. Jag hoppas på att få tid till att gå igenom även deras spel och kanske ta en och annan intervju med enskilda elever. Dessa är trots allt Sveriges framtida spelmakare, det förtjänar väl ändå lite uppmärksamhet? Självklart.

Snart är det dags att bege sig iväg till mitt vandrarhem för en god natts sömn innan Gamex stänger för dagen klockan 20.00. Imorgon fortsätter dokumenterandet av Gamex och förhoppningsvis hinner vi få upp de mycket givande intervjuerna från idag.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.