Över en miljon fuskare bannades från PUBG i januari

Senaste versionen skall stoppa fuskare innan de ens börjat spela.

Vi har sett det allt för många gånger förut. Nya spel som snabbt förstörs av otaliga mängder fuskare som tar hjälp av både aimbots, wallhacks och annat otyg. 

Det är företaget BattleEye som står för fuskjakten i PC-versionen av PUBG. BattleEye skriver såhär på sin Twitter-kanal:

We have banned over 1,044,000 PUBG cheaters in January alone

Fuskandet i PUBG började eskalera i oktober och sedan dess har mellan 6 000 och 13 000 spelare per dag bannlysts från spelet. Under januari ökade siffran till 33 700 bans per dag, eller en var 2.56 sekund. Steamspy anger att nästan hälften av alla fuskare kommer från Kina.

I går släpptes en ny patch till spelet som förhoppningsvis skall få bukt med fuskandet. Spelet gör nu regelbundna läsningar av de installerade filerna för att på så sätt hitta eventuella avvikelser. Använder du program som ReShade så kommer även det att anses som fusk och PUBG blir ospelbart till dess att ReShade är avinstallerat. PUBG Corporation flaggar för att legitima tredjepartsprogram, så som Nvidia kan komma att påverkas, men säger samtidigt att man letar lösningar på eventuella problem det kan medföra.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

2 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.