Dreamhack Beyond – en digital lösning för årets festival

Dreamhack lanserar en helt ny digital festivalhybrid kallad Dreamhack Beyond. Den kommer att gå av stapeln den 24 juli och hålla på fram till den 31. Evenemanget kommer att husera turneringar, LAN-party, streamingstudio, cosplaymästerskap, livemusik, paneler, speldemo och filmvisningar, bland mycket annat – allt i formen av ett interaktivt multiplayerspel. Registreringen öppnar snart och deltagandet kommer att vara helt gratis.

Dreamhack Beyond är den uppskattade festivalens sätt att få till stånd ett evenemang trots vad som ser ut att bli vår andra sommar med COVID-19. Den görs möjlig tack vare ett samarbete med utvecklarna Super Crowd Entertainment och kommer att fungera direkt i webbläsaren. Upplägget påminner om Second Life eller det nu nedlagda PlayStation Home (eller säg den där hubbvärlden för Satellaview-användare på SNES:en!): Du skapar en avatar och utforskar ett slags spelvärld där du kan interagera med olika utställare, samla XP och hitta föremål. Här kommer även att finnas en berättelse att spela genom. Alternativet att helt skippa den här delen och gå direkt till turneringar, utställare etc. kommer också att finnas.

För fler detaljer kan du läsa Dreamhack Beyonds hemsida. Enligt arrangörerna är Dreamhack Beyond här för att stanna, oavsett om den fysiska festivalen återkommer eller ej. Vi får väl se om initiativet faller i god jord. För en prestationskåt gamer som undertecknad låter det så lockande att jag hade velat synka med semestern.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.