Fall Damage är den nya svenska superstudion

Studions grundare består av fyra veteraner från DICE tillsammans med Goodbye Kansas Game Invest och Dataspelsbranschens tidigare CEO.

Fall Damage är en ny svensk spelstudio och har sitt säte i Stockholm. Spelen de vill utveckla kommer inte vara bundet till en genre, utan bestämmas av utvecklarna själva. Målet är att göra vackra och underhållande spel till konsumenterna. Drömmen om en oberoende spelutvecklarstudio har funnits länge hos grundarna. En plats där veteraner och unga kreatörer och kodare växer och utvecklar företaget och spel tillsammans.

Vi vill att alla på studion ska vara involverade i de spel vi skapar, det är först då vi får möjlighet att få in all vår passion i spelet. Det är upplevelsen spelet förmedlar som är viktigast för oss, inte vilken hårdvara, plattform eller ny het teknik som avgör, säger Markus Nyström, Creative Director på Fall Damage.

Markus Nyström var med och grundade DICE redan 1992. Tillsammans med de tre övriga grundarna Anders Gyllenberg, Mikael Kalms och Dan Vaderlind finns en både bred och lång erfarenhet av storproduktioner för bland annat Battlefield och Star Wars Battlefront.

Under många år har vi arbetat med stora produktioner i enorma team. Vi fann att vi alla längtade efter att göra något eget. Fall Damage är vår möjlighet att bygga något från grunden, säger Anders Gyllenberg, CEO på Fall Damage.

Med sig på resan har de även Maria Tjärnlund, Fall Damages styrelseordförande och veteran inom svensk spelindustri, bland annat som CEO för branschorganisationen Dataspelsbranschen.

Bolagets enskilt största minoritetsägare är Goodbye Kansas Game Invest, dotterbolag för Goodbye Kansas Entertainment med CEO Peter Levin i spetsen.

Goodbye Kansas Game Invest söker ständigt efter nya samarbetspartners och Fall Damage är utan tvekan en av de mest spännande uppstickarna på den svenska spelmarknaden, säger Peter Levin.

Fall Damage kommer att ha sitt säte i Stockholm och består initialt av sju personer, men planerar att dubbla antalet medarbetare under 2017. Visionen

Inga spel är för tillfället utannonserade.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.