FIFA 22 bjuder om möjligt på ännu mer realism

Ett säkert hösttecken är den årliga releasen av FIFA-spelen från EA Sports. I år har spelet förändrats i grunden. Allt för att ge en ännu mer realistisk spelupplevelse. Den enskilt största nyheten är utan tvekan den så kallade HyperMotion-tekniken, ett helt nytt sätt att efterlikna spelet fotboll. För första gången har EA Sports analyserat hela lag och matcher samtidigt, totalt 22 spelare i taget. Resultatet blir att alla spelare i laget rör sig som en hel enhet, precis så som man är van vid i dagens fotboll. Det blir ett smartare spel där alla spelare kommunicerar och rör sig precis som riktiga fotbollspelare gör. Exempel på detta kan ses i den video som finns i inlägget. Här berättar utvecklarna om HyperMotion-tekniken och vilken inverkan den får på FIFA 22.

Den nya tekniken är möjlig med i och med den nya generationens konsoler intåg på marknaden. Det innebär också att HyperMotion inte blir tillgängligt för de som spelar på Xbox One, Playstation 4 och konstigt nog även på PC.

Nytt är också ett helt nytt animationsarbetet med 4000 nya rörelser som skall ge spelarna ännu mer personlighet och ett bredare dribblings-galleri. I FIFA 22 visar till exempel AI-spelare tydligare vart de vill ha passningarna och målvakterna har blivit begåvade med en hel del nya räddningar. FIFA 22 släpps den 1 oktober.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.