RTX3090 går sönder av att spela New World

När en streamer/youtuber skulle spela alfan av New World kraschade hans dator. Han startade upp den igen och försökte igen. Kraschar igen. Efter ett tredje försök kraschade det igen, men denna gång hörde han hur det knäppte till i hans dator. Vid ytterligare en omstart kunde inte hans dator hitta bios för grafikkortet. Efter att ha utforskat problemet via forum visade det sig att fler har råkat ut för detta problem.

Enligt många som kommenterat har grafikkortet kortslutits så fort de klickar på play, detta trots att de flesta har haft RTX3090. Vad som händer är att grafikkortet slår i överväxeln när spelet startas. FPS går i taket, temperaturen ökar kritiskt – allt vrider upp sina reglage till elva. Grafikkortet börjar arbeta vid 300% för att sedan öka och får en virtuell hjärtinfarkt.

För de som fortfarande vill spela spelet – slå på Vsync. Visst, det blir inte lika roligt med det nya muskelberget till grafikkort, men hellre det än en elektrisk skorsten. Eller undvik spelet till problemet är löst.

För mer info angående detta problem, se en video som i detalj tar upp detta här.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.