Final Fantasy VII Remake återvänder med ny trailer

Inte mycket har sagt eller visats av remaken av Final Fantasy VII, men nu ser det ut som att hajptåget kan börja tuffa igen.
Gameplay och filmiska sekvenser i vad som ser ut som en påkostad återskapelse av gårdagens mest omtyckta japanska rollspel.

Under nattens sändning av State of the Play från Playstation fick vi en rad av utannonseringar av efterlängtade titlar. Tårtbiten alla flippar över (undertecknad också) är inget mindre än Final Fantasy VII Remake. Spelet visades upp i korthet E3 2015 men har sedan lyst med sin frånvaro. Inte längre. Som denna korta tease lovar får vi mer information i juni – samma månad årets E3 går av stapeln. Har vi tur får vi även ett releasedatum (även om det kanske är för mycket begärt).

Efter utannonseringen 2015 och den något otillräckliga gameplay trailer samma år, skrotades utvecklingen som innan legat hos CyberConnect2, för att helt utvecklas inom Square Enix. Nu ser det ut som att den japanska utvecklaren och utgivaren äntligen är redo att visa upp efterlängtade Final Fantasy VII Remake. Nu får vi bara hålla tummarna att detta spel inte blir en tio år lång bergochdalbana som Final Fantasy XV. Och att spelet åtminstone känns som Final Fantasy VII.

Varför all hajpångest

Final Fantasy VII, Square 1997.

För mig var Final Fantasy VII på Playstation ett av de mest inflytelserika spelen i min ungdom. Tillsammans med The Legend of Zelda: Ocarina of Time formade spelet mig till den gamer jag är i dag – och troligtvis även den person jag växte upp att bli. Utan att det här inlägget spårar ut och blir en romantisk återgivning av ett spel som tyvärr inte åldrats särskilt är jag inte den enda som håller spelet varmt om hjärtat.

Final Fantasy VII är en närmast helig relik i spelhistorien som bara kan mäta sig med andra gudomliga artefakter som exempelvis Chrono Trigger. Att göra en remake på ett i spelkollektivets zeitgeist representation av helig mark är närmast galenskap. Men det stoppar inte Tetsuya Nomura som med vind i seglen efter Final Fantasy XV och Kingdom Hearts III ger sig på denna best.

För min egen skull och eran, behöver föreställningen om en hundraprocentig, trogen återgivning lämnas i sopkorgen. Undertiteln Remake finns tydligt med av en anledning: det är en nyproduktion av ett äldre verk, en tolkning av 1997 års utgivning. Även om handlingen är snarlik kommer storyn inte att vara det. De nya spelmekaniska inslagen – för att inte tala om det potentiella utgivningsformatet – gör att spelupplevelsen omöjligt kan imitera spelupplevelsen från 90-talet. Det här är ett nytt spel för en ny generation.

För mig personligen har jag förlikat mig med spelets nya form och ser fram emot att hålla i denna avbild som heter Final Fantasy VII Remake. Om skepnaden är en hädelse eller ny gudsdyrkan återstår att se.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.