Förhandstitt Detroit: Become Human

Det har gått några år sedan Quantic Dreams senaste spel, men på Comic Cons mässgolv får årets besökare chansen att ta del av det kommande Detroit: Become Human.  I Detroit: Become Human lever människor tillsammans med androider. I demon får vi axla rollen som polisandroiden Connor under ett intensivt gisslandrama. En man har mördats av sin trogne android, som nu håller mannens dotter som gisslan. Det är upp till Connor att lösa situationen och rädda gisslan innan det är försent.

I demon får vi undersöka brottsplatsen likt en riktig mästerdetektiv. Mannens kropp ligger på golvet och Connor får analysera kroppens skador och omgivningen, och på så vis återskapa en bild av vad som skedde och eventuellt hitta fler ledtrådar som kan förklara varför det hände. Allt som Connor upptäcker och säger har sedan en effekt på den fientliga androiden när det är dags att konfrontera honom.

Är det något jag kan säga om Detroit: Become Human så är det att det ser fullkomligt fantastiskt ut. Allt från ansiktsuttryck till de små detaljerna i lägenheten och texturer ser alla noga polerade ut. Under konfrontationen med den fientliga androiden är det riktigt hjärtskärande att se både hans och gisslans panikslagna miner. Om Detroit: Become Human håller samma nivå under hela spelets gång så kommer det antagligen bli inte bara ett väldigt spännande spel, utan även ett av de vackraste spelen i PS4:ans historia.

Demon avslutas med en känslofylld konfrontation där liv och död balanserar på en skör tråd. Till en början går allt bra, men plötsligt slår det slint. Ett misstolkat knapptryck senare ligger androiden och gisslan döda på marken. Connors min går inte att läsa av. Kvar står jag på mässgolvet. Imponerad och ivrig att få lägga vantarna på Detroit.

Detroit: Become Human är exklusivt för PS4 och släpps någon gång under 2018.

Louise heter jag och jag bor någonstans söder om Stockholm med en vild katt och spenderar dagarna med jobb, kaffedrickande och en massa twittrande. Spel har varit ett intresse för mig så länge jag kan minnas och det har bara fortsatt att växa. Spel med stora världar, levande karaktärer och spännande historier är favoriterna. Bioware är för alltid min stora kärlek, men även Zelda, Tales of-serien och Persona-serien ligger mig varmt om hjärtat. Förutom spel så är jag en stor konst- och filmnörd. Seriöst, få mig inte att prata om film eller konst. Eller Biowares spel. Jag rabblar på i timmar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.